avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoastere paternitate dupa casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoastere paternitate dupa casatorie

sper sa ma ajute cineva.voi naste in spania singura,tatal nu poate veni sa-l recunoasa,copilul va fi pe numele meu(nu suntem casatoriti).ii scot copilului certificatul spaniol,il traduc,scot foaia de drum pt copil si merg in tara.daca ne casatorim inainte cum procedam sa fie si copilul trecut pe numele tatalui(fiind pe numele meu de fata) si cat dureaza sa scoatem certificatul de nastere in romania?
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 10:27, 1 Aprilie 2011
Ma bucur pt dv, astfel orice copil care se naste in Spania din parinti straini, obtine cetatenia, la un an.
Legat de certificatul de nastere vi se poate elibera un certificat de nastere roman la Consulatul sau Ambasada Romaniei, este necesar o adeverinta eliberata de spitalul din Spania, pe care trebuie sa o trageti la xerox, va va mai fi necesara.
Prezenta tatalui este imperios necesara la eliberarea certificatului,. daca nu, acesta il va putea recunoaste in Romania, in fata ofiterului de stare civila. Puteti inregistra nasterea si in localitatea unde nasteti, insa apoi tot trebuie sa treceti pe la Consulat sau Ambasada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi raspunde cineva,va rog? florencia florencia Nasc in Spania fara partener,imi trimite din Romania declaratie notariala autentificata si tradusa sa-l pot trece la rubrica tata aici la registrul civil.Am ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc bibi_lala bibi_lala buna am o fetita de 3 ani nascuta in Ibiza(spania) acualmente suntem in ibiza.As vrea sa stiu daca o ruda fiind bunia fetitei poate face certificatul acesteai ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copii nascuti in strainatate ce acte imi trebuie ca sa-l fac? nichitean nichitean buna. ma numesc luminita si am o fetita de 2 ani nascuta in spania.as vrea sa stiu ce acte imi trebuie pentre ai face certificat de nastere romanesc.eu sunt ... (vezi toată discuția)