Va rog sa ma ajutati cu un sfat,sunt insarcinata si urmeaza sa ne casatorim in luna mai.Viitorul meu sot din pacate s-a inbolnavit foarte grav, a avut un accident vascular cu hemoragie pe trunchiul cerebral si urmeaza sa fie operat saptamana viitoare dar sansele de reusita sunt foarte mici.Profesorul care il opereaza mi-a spus sa ma astept la ce e mai rau,operatia fiind una foarte dificila.Intrebarea mea este in cazul in care viitorul meu sot v-a muri cum pot sa il trec ca tata al copilului sau ce ar trebui sa facem acuma inainte de operatie.Va multumesc anticipat, cu respect Dayana.
Daca viitorul sot poate, ar trebui sa dea o declaratie in fata unui notar prin care sa recunoasca ca este tatal copilului pe care urmeaza sa-l nasteti dupa o perioada de x luni.
Cu aceasta declaratie serviciul de stare civila va putea sa-l inscrie pe cerificatul de nastere al copilului la rubrica "tatal copilului".
Sau ...(daca nu mai e vreme) recunoasterea se poate face si printr-un TESTAMENT
testamentul poate fi:
1 - autentificat
2 - SCRIS, DATAT si SEMNAT de mana testatorului (testamentul ologaf).
Recunoasterea facuta prin testament este irevocabila, indiferent de valabilitatea sau nu a celorlalte dispozitii testamentare.
Va multumesc pentru raspunsurile date, viitorul meu sot este deja internat in perfuzii si nu mai putem ajunge la un notar, operatia fiind programata pe luni dimineata, alta solutie oare nu mai este?Va multumesc anticipat, cu respect dayana32
Sunt situatii cind notarul se deplaseaza la domiciliul clientului in urma unei programari Situatia dvs.insa este mai delicata si nu cred ca in acest caz notarul accepta redactarea unui astfel de document,in situatia in care dinsul este perfuzat.
Mergeti totusi la notariatul cel mai aproape de spital,expuneti problema dinsului,si in urma unei taxe(de deplasare-constatare)notarul poate constata ( si parerea medicului cred ca este importanta)daca se poate ori nu.Sa speram totusi ca Dumnezeu se va ingriji de familia dvs.:luck:
Testament
dalin
Buna ziua
As dori sa stiu ce valabilitate are un testament olograf? In speta tatal meu ar dori ca bunurile lui sa-i ramana fiicei mele , care este minora . ... (vezi toată discuția)