avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract comodat auto
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract comodat auto

Buna ziua,
vreau sa utilizez auto personal in interesul firmei. Contractul de comodat trebuie autentificat de notar, avocat sau inregistrat la administratia fiscala?
Cum trebuie procedat a.i. sa pot inregistra si deduce cheltuielile ocazionate cu utilizarea si repararea auto?
Multumesc,
Stefan
Cel mai recent răspuns: adryann288 , utilizator 02:14, 12 Ianuarie 2012
Nu este necesara decat forma scrisa a respectivului contract.El se inregistreaza la societate.Specific acestui contract este gratuitatea folosintei bunului,in speta a autoturismului.
Buna dimineata!
NU trebuie autentificat de notar, avocat sau inregistrat la administratia fiscala.
In contract va mai sugerez sa includeti ca si obligatie a comodatarului "să suporte cheltuielile necesare folosinţei lucrului".

Intrebare, prin cheltuieli necesare folosintei lucrului/bunului se inteleg si taxe, impozite sau asigurari(RCA, CASCO)?
Plata taxelor, impozitelor sau asigurarilor este suportata de catre proprietar.
Veti inregistra si deduce cheltuielile ocazionate cu utilizarea si repararea auto.

Buna seara!
Am si eu o intrebare!
Am incheiat un contract de comodat intre mine ca persoana fizica si o firma.
Intr/un final am ajuns la politie deoarece contractul a expirat.
Eu contractul original nu/l mai am . Firma care se foloseste de masina mea,ce a facut.... A depus la politie un alt contract, numai ca acest contract este copie xerox, BINEINTELES ca nu este acelasi contract care il aveam.
Politia i/a cerut sa prezinte contractul in ORIGINAL , Dar ei nu/l mai au nici ei....
normal ca nu/l mai au ca se vede ca e un fals..
Ce trebuie sa fac mai departe, sa astept la politie,? S/au sa ma duc sa ii dau in judecata?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnchiriere masina pe firma nepynepy nepynepy Buna ziua , daca ma puteti ajuta cu , cateva raspunsuri in ceea ce priveste nelamurirea mea . Detin o masina proprietate privata si as dori sa stiu daca se ... (vezi toată discuția)
Plata fond de reparatii, acoperit de comodatar sau proprietar? Rific Rific Salutare, Recent am avut o discutie mai aprinsa cu proprietarul apartamentului legat de plata fondului de reparatii. Sa explic mai in detaliu, stau in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare autoturism pe firma andreeamihai andreeamihai Vreau si eu sa trec o masina pe firma. Trebuie sa fac un contract de comodat, nu? Am inteles ca nu e necesar ca acest contract sa fie facut in fata notarului. ... (vezi toată discuția)