avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata fond de reparatii, acoperit de comodatar sau ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata fond de reparatii, acoperit de comodatar sau proprietar?

Salutare,

Recent am avut o discutie mai aprinsa cu proprietarul apartamentului legat de plata fondului de reparatii.

Sa explic mai in detaliu, stau in apartament in contract de comodat iar recent au inceput sa se efectueze reparatii prin bloc (curatarea subsolului, reconditionarea liftului) care au fost facturate in fondul de reparatii iar proprietarul mentioneaza faptul ca trebuie sa fie acoperite de mine si nu de el pentru ca nu el beneficiaza de asta, ci eu ca comodatar.

In contract este stipulat urmatoarele: "Comodatarul se obliga se suporte cheltuielile cuvenite acestuia legate de asigurarile optionale ale imobilului,, cheltuielile de intretinere si administrare si cele conexte folosintei imobilului (energia electrica, telefon si alte cheltuieli cuvenite acesteia ocazionate de folosirea bunului inchiriat), neputand cere restituirea acestor sume, care sunt un accesoriu al folosintei.

In acest caz, cine trebuie sa suporte cheltuielile? Eu sau proprietarul? Din cate am cautat, fondul de rulment si cel de reparatii e o obligatie a proprietarului.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:32, 2 Septembrie 2022
Fondurile de rulment si de reparatii se suporta de catre proprietar,daca partile nu au convenit altfel in raportul juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari la fondul de rulment danny78 danny78 De la inceput tin sa specific faptul ca eu inca nu locuiesc in apartamentul respectiv ( nu este trecuta nici o persoana la intretinere ). Este normal sa mi se ... (vezi toată discuția)
Chiriașii plătesc fondul de reparații incluse în cheltuielile de întreținere? kikybaly kikybaly Bună seara, Aș vrea să știu dacă, conform legislației în vigoare, plata fondului de reparații și a fondului de rulment (cele incluse în cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Fondurile asociatiei de proprietari IfteneNicoleta IfteneNicoleta Buna ziua, am si eu o intrebare, fondul de rulment si fondul de reparatii este obligatoriu? Noi avem totul separat: apa, gaze, caldura (vezi toată discuția)