avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate primi concediul ºi indemnizaþia de creºtere a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate primi concediul ºi indemnizaþia de creºtere a copilului în continuare?

:-/Vă rog, ajutaţi-mă! Am o problemă şi se pare că nimeni nu ştie un răspuns concret. Am intrat în concediu de creştere a copilului la 1 septembrie 2007 şi anul acesta tot la 1 septembrie aş vrea să mă întorc la serviciu. Aş vrea să ştiu dacă se poate ca soţul meu să primească în continuare concediul şi indemnizaţia de creştere a copilului (care deocamdată o primesc eu) de la 1 septembrie 2008 până la 6 iulie 2009, când copilul ar împlini vârsta de 2 ani. Menţionez că soţul este angajat şi nu are întreruperi în ultimii doi ani. Iar cei de la Primărie n-au ştiut să-mi dea un răspuns. Vă mulţumesc şi sper să primesc răspuns cât mai urgent.
Cel mai recent răspuns: monicav , utilizator 16:28, 11 Iunie 2008
Faci cerere catre angajator de reluare a activitatii si de incetare a suspendarii contractului individual de munca.
Apoi sotul face cerere, la angajatorul sau, de intrare in concediu crestere copil.
Dosarul cu care se prezinta la primarie va cuprinde si o adeverinta de la angajatorul sotiei prin care aceasta nu beneficiaza de concediu crestere copil.
monicav a scris:

:-/Vă rog, ajutaţi-mă! Am o problemă şi se pare că nimeni nu ştie un răspuns concret. Am intrat în concediu de creştere a copilului la 1 septembrie 2007 şi anul acesta tot la 1 septembrie aş vrea să mă întorc la serviciu. Aş vrea să ştiu dacă se poate ca soţul meu să primească în continuare concediul şi indemnizaţia de creştere a copilului (care deocamdată o primesc eu) de la 1 septembrie 2008 până la 6 iulie 2009, când copilul ar împlini vârsta de 2 ani. Menţionez că soţul este angajat şi nu are întreruperi în ultimii doi ani. Iar cei de la Primărie n-au ştiut să-mi dea un răspuns. Vă mulţumesc şi sper să primesc răspuns cât mai urgent.

Cred ca daca veti proceda asa va trebui sa renuntati la stimulentul de 100 care se acorda pt revenirea la serviciu inaninte de 2 ani, iar eu nu vad nici o problema ca, in aceste conditii, sotul sa intre in cic pina cind copilul face 2 ani, pentru ca legea specifica faptul ca se poate lua de oricare dintre parinti. Poate nu v ati adresat corect primariei, intrebati la directia de munca din cadrul Casei de pensii judetene si va vor lamuri. Ei se ocupa de aceste probleme.
Bineînţeles că nu se pune problema stimulentului. Mulţumesc.
Mulţumesc, aşa vom face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie daca reiau activitatea din ccc Fulg Fulg Am nascut in 10septembrie 2012. Am optat pentru Concediu ingrijire copil pentru 2 ani. In data de 9 august 2014 ma intorc la serviciu. Sotul nu-si ia concediul ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie de 500 lei bulimargiulia bulimargiulia buna ziua,as vrea sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu stimulentul de insertie...sotul meu poate avea dreptul la el chiar daca nu intra in concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie pentru cresterea copilului alinalucascris alinalucascris Buna.As avea o intrebare:momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului,iar la inceputul acestuia am optat pentru varianta de 2 ani.Insa acum cand ... (vezi toată discuția)