avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie daca reiau activitatea din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie daca reiau activitatea din CCC

Am nascut in 10septembrie 2012. Am optat pentru Concediu ingrijire copil pentru 2 ani. In data de 9 august 2014 ma intorc la serviciu. Sotul nu-si ia concediul de îngrijire copil pentru ultima luna, adică din August in septembrie așa cum prevede legislația. Întrebarea mea era dacă pentru ultima luna din CIC, pana când împlinește copilul 2ani beneficiez de Stimulentul de inserție, care este in suma de 500ron, in condițiile in care, cum am precizat, soțul nu intra in CIC pe perioada ultimei luni, pana la împlinirea vârstei de doi ani a copilului. Dacă da, este cumva necesar sa duc la serviciu vreun fel de acte de la serviciul sotului?
Cel mai recent răspuns: Fulg , utilizator 20:46, 24 Iulie 2014
Buna seara,

Eu am nascut pe 11septembrie 2012, dar m-am intors din aprilie 2014.
De unde am depus actele pentru stimulent mi s-a spus destul de clar ca nu beneficiez de stimulent pentru ultima luna (august-septembrie).
Deci cel mai sigur nici dvs nu beneficiati.
1. Daca ati optat pentru CCC pana la avrsta de 2 ani si reluati activitatea dupa ce a implinit copilul 1 anu veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

2. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC dar nu si-a luat pana acum cel putin o luna de CCC atunci nu veti mai primi stimulentul de insertie in ultima luna inainte de a implini copilul 2 ani.

3. - La locul de munca al dvs. nu trebuie sa duceti nici un act din partea sotului.
- Dvs. faceti cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Cu decizia de incetare a suspendarii CIM mergeti la Primarie si completati cererea pentru stimulentul de insertie.
Multumesc pentru lămuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie anamariagatea anamariagatea Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatorul aspect: am nascut in februarie 2012 si am beneficiat de concediu de maternitate pana in mai ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez sa primesc stimulentul de insertie? florinonly florinonly Buna ziua, Va rog sa imi comunicati cand pot sa ma intorc incampul muncii pentru a beneficia de stimuletul de intoarcere din concediul crestere ingrijire ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie oana8917 oana8917 Buna ziua.As avea o intrebare.Am optat pt CCC pana la 2 ani.M-am intors la servici cand fetita avea 8 luni adica in 3 martie 2014,mi-am depus dosarul pt ... (vezi toată discuția)