avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent insertie

Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatorul aspect: am nascut in februarie 2012 si am beneficiat de concediu de maternitate pana in mai 2012, dupa care am intrat in concediu ingrijire copil, optand pentru 2 ani. In septembrie 2012 am decis sa ma intorc la locul de munca, si am inteles ca nu pot primi stimulentul. In octombrie legea a suferit modificari si as dori sa stiu daca acum pot primi acest stimulent, pentru ca:
1: legea a fost modificata dupa ce am renuntat la concediul de ingrijire copil;
2: m-am intors la munca inainte de a implini copilul un an.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:18, 14 Ianuarie 2013
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani si ati reluat activitatea inainte de a implini copilul 1 an nu puteti beneficia de stimulentul de insertie.

2. Modificarile legsilative spun ca se beneficiaza de stimulentul de insertie daca:
- ati optat pentru CCC pana la 1 an si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an;
- ati optat pentru CCC pana la 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.
Multumesc frumos! Se pare ca nicio fapta buna nu ramane nepedepsita, pentru ca nu am facut altceva decat sa cotizez la stat mai devreme,in loc sa stau acasa. In cazul acesta mai bine m-as intoarce in CCC!
1. Plata contributiilor, sau "cotizarea", cum ii ziceti dvs., nu are nici o legatura cu indemnizatia pentru CCC.

2. Deoarece optiunea initiala pentru CCC am fost pana la varsta de 2 ani a copilului va puteti intoarce in CCC oricand doriti,pana va implini copilul 2 ani.
Multumesc din suflet pentru lamuriri! O seara buna!
Va mai deranjez cu o intrebare. Lucrez in invatamant si ma gandesc sa ma intorc in CCC pentru cateva luni, si sa reiau activitatea din septembrie 2013. In cazul in care copilul implineste 2 ani in februarie 2014, pot primi stimulentul din septembrie pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie radmaria radmaria Buna ziua, As avea si eu o nelamurire....sunt in concediu de ingrijire a copilului,iar in iulie copilul implineste varsta de un an.Eu am optat pt concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa primul an de concediu de crestere copil Violet99 Violet99 Am intrat in concediu de crestere copil in februarie 2013 si doresc sa ma intorc la munca in mai 2014. Intrebarea mea este daca ma intorc pe 15 mai la munca, ... (vezi toată discuția)