avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil

Buna ziua!
Vreau sa stiu ce trebuie ca hotararea de incredintare a minorului sa fie irevocabila.
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 12:02, 30 Martie 2011
sa nu fi sost apelata/recurata sau sa fi trecut de recurs.
Pentru ca hotararea sa fie definitiva si irevocabila este necesar sa nu fi fost supusa cailor de atat, iar perioada de supunere a cailor de atac, apel si recurs, sa fi expirat, sau sa fi fost supusa cailor de atac, iar procesul sa se fi incheiat intr-una din aceste cai de atac.

Insa pentru ca unei hotarari sa ii fie recunoscuta irevocabilitatea, este necesar sa faceti o cerere, la judecatoria, care a judecat cauza prima data, prin care sa cereti legalizarea hotararii, adica pe hotarare se va pune grefa judecatoriei, cu stampila judecatoriei si semnatura presedintelui judecatoriei, cu mentiunea ca este definitiva si irevocabila, de la data cand a ramas definitiva si irevocabila.
Este necesar sa mergeti la judecatorie sa intrebati ce timbre va trebuie pt legalizare si tot de-acolo veti lua si cererea tip.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac o hotarire definitiva si irevocabila?unde? mihaelasorin mihaelasorin Eu am divortat si nu mare idee cum sun actele acestea.stiu ca hotarirea trebuie sa o fac definitiva si irevocabila! in ce conditi se poate face si unde? ... (vezi toată discuția)
Parasire tara mareboys mareboys In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Primire decizie judecatoreasca dan944 dan944 Acu 2 luni am castigat un proces civil mi sa spus sa astept decizia acasa dar nu am primit nimic.Ce sa fav? (vezi toată discuția)