avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensie anticipata

Am o matusa care este nascuta 25 iulie 1954 si are carte de munca din 1974.Poate iesi la pensie anticipata...mai exista lege cu pensionarea anticipata?
Exista vreo compensatie pentru cei care au lucrat peste 25 ani in aceeasi unitate si acum sunt pensionari?
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 11 Iunie 2008
Intra pe www.pensiiprahova.ro si gasesti raspuns la orice intrebare legata de pensii.
Asiguratii care au depasit stagiul complet de cotizare cu cel putin 10 ani pot solicita pensia anticipata cu cel mult 5 ani inaintea varstelor standard de pensionare.

Din datele furnizate, poate beneficia de pensie pentru limita de varsta incepand cu Mai 2014, respectiv la implinirea varstei de 59 ani si 10 luni sau de pensie anticipata partiala incepand cu Mai 2009, respectiv la implinirea varstei de 54 ani si 10 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata adimicu adimicu Buna seara, Exista posibilitatea de pensionare anticipata pentru o persoana de sex feminin care are virsta de 54 ani si 5 luni si o vechime in munca de peste ... (vezi toată discuția)
Pensie si procurare acte dosar rezemica rezemica sunt nascuta in sept. 1954. am 30 ani si 6 luni de serviciu. Am 3 copii care au peste 10 ani ca varsta. Nu mai lucrez din 10.03.2004. spuneti-mi va rog daca ... (vezi toată discuția)
Pensie Chitu Elisabeta Chitu Elisabeta O doamna nascuta in apr.1954,30 de ani vechime,am nascut 3 copii.Cand poate iesi la pensie anticipata.Multumesc (vezi toată discuția)