avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte pt teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte pt teren

Buna ziua!
Exista posibilitatea de a face o unificare de acte vanzare-cumparare teren intr-un singur act? mentionez k unele sunt cu chitante de mana legalizate la notariat iar altle sunt acte facute in fata notarului. care ar fi solutia?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 15:36, 30 Martie 2011
Ce suprafata exista la rol si cine plateste impozitele? E acelas proprietar?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
avvalentina, utilizator
Insist cu intrebarea colegei de mai sus, respectiv daca vorbim de acelasi vanzator in cazul chitantelor de mana? Iar daca da si pentru ca oricum trebuie sa ajungeti intr-un final la notar pentru perfectarea in forma autentica a contractului de vanzare-cumparare, acesta are posibilitatea sa cuprinda in acelasi act toate imobilele in cauza (sau aveti la dispozitie calea instantei, unde se va aplica acelasi principiu).
Dar in general, fiecare imobil isi are propriul sau mod de dobandire, cu propriul sau autor, asadar propriul sau act (si vorbim aici inclusiv de titlurile de proprietate si certificatele de mostenitor care cuprind mai multe suprafete).
Insa ceea ce doriti dvs., ca toate imobilele dvs. sa fie cuprinse intr-un singur act de proprietate, nu cred ca este posibil. Nici macar daca vorbim de niste parcele alaturate, pe care le veti alipi intr-un final, actul de alipire nu va constitui actul dvs. de proprietate, ci tot respectivele contracte de vanzare-cumparare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema alipire terenuri! BalacGeorge BalacGeorge Bunica mea cu 2 frati ai ei adica 3 in total au un teren mostenit, pentru care s-a facut succesiune si exista o hotarare judecatoreasca def si irevocabila. ... (vezi toată discuția)
Alipire terenuri cu 2 proprietari diferiti dragosmircea dragosmircea Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare pentru alipirea a 2 terenuri intravilane alaturate cu 2 proprietari diferiti. Mentionez ca am vorbit ... (vezi toată discuția)
Alipirea proprietatilor HoriaV HoriaV Buna seara, Am ocupat doua camere de la mansarda, care au fost proprietatea tuturor locatarilor, prin tabel nominal de semnaturi ca si contract de vanzare ... (vezi toată discuția)