avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Alipirea proprietatilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Alipirea proprietatilor

Buna seara,
Am ocupat doua camere de la mansarda, care au fost proprietatea tuturor locatarilor, prin tabel nominal de semnaturi ca si contract de vanzare cumparare in schimbul reparatiei totale a acoperisului blocului. In baza acelui act mi-am facut si buletin pe adresa camerelor de sus. Nu am reusit insa sa obtin CF. Astfel de o luna am achizitionat in aceeasi scara o garsoniera cu acte in regula.
Intrebare : Exista posibilitatea alipirii acestor proprietati in asa fel incat sa fie una singura?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Pop H.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:53, 3 Aprilie 2015
Doua proprietati pot fi alipite daca sunt la acelas nivel, au acelas proprietar, acelas ram de cultura ,aceeasi destinatie ... deci nu se poate.
Multumesc mult de raspuns.
Eu consider că se poate .
Cele 2 unități individuale(la fel ca și terenurile) pot fi reînscrise într-o nouă carte funciară.Și acest lucru se poate face printr-o cerere de alipire ,depusă la OCPI, în acest sens și alăturat un dosar care să conțină extrase de CF ale celor 2 garsoniere, releveele lor, copii după Cărțile de identitate ale proprietarilor, se va face o recepție cadastrală, certificat fiscal, .Un expert topocadastral vă va întocmi o doc. cadastrală în acest sens. Este vorba doar de cele 2 camere care au limite comune.
Ordin 634/2006, avctualizat.
Bineînțeles , cu taxele aferente .
Ce inseamna acelasi ram de cultura?

Pentru alipire aveti nevoie de cele doua acte de proprietate din care sa reiasa ca au acces comun sau ca sunt vecine pe o parte si se poate trece din proprietatea unu in doi. Daca nu se poate fara lucrari de constrtuctie (de exemplu, o scara, spart un perete etc.), intai trebuie realizate acele lucrari, dupa mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autentificare notariala alipire parcele teren. AndreiBogdanG AndreiBogdanG Buna ziua, Am achizitionat vreo 6 parcele de teren in Jud. Covasna si sunt in proces de alipire (parcelele sunt alaturate). Am facut toate documentele cu ... (vezi toată discuția)
Alipire terenuri cu 2 proprietari diferiti dragosmircea dragosmircea Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare pentru alipirea a 2 terenuri intravilane alaturate cu 2 proprietari diferiti. Mentionez ca am vorbit ... (vezi toată discuția)
Bună seara, doresc sa va adresez o intrebare: sunt proprietar ... Damoc Claudiu Damoc Claudiu Bună seara, Doresc sa va adresez o intrebare: Sunt proprietar pe 2 terenuri alăturate (relativ mici, 5,5 ... (vezi toată discuția)