Buna seara,
Am ocupat doua camere de la mansarda, care au fost proprietatea tuturor locatarilor, prin tabel nominal de semnaturi ca si contract de vanzare cumparare in schimbul reparatiei totale a acoperisului blocului. In baza acelui act mi-am facut si buletin pe adresa camerelor de sus. Nu am reusit insa sa obtin CF. Astfel de o luna am achizitionat in aceeasi scara o garsoniera cu acte in regula.
Intrebare : Exista posibilitatea alipirii acestor proprietati in asa fel incat sa fie una singura?
Eu consider că se poate .
Cele 2 unități individuale(la fel ca și terenurile) pot fi reînscrise într-o nouă carte funciară.Și acest lucru se poate face printr-o cerere de alipire ,depusă la OCPI, în acest sens și alăturat un dosar care să conțină extrase de CF ale celor 2 garsoniere, releveele lor, copii după Cărțile de identitate ale proprietarilor, se va face o recepție cadastrală, certificat fiscal, .Un expert topocadastral vă va întocmi o doc. cadastrală în acest sens. Este vorba doar de cele 2 camere care au limite comune.
Ordin 634/2006, avctualizat.
Bineînțeles , cu taxele aferente .
Pentru alipire aveti nevoie de cele doua acte de proprietate din care sa reiasa ca au acces comun sau ca sunt vecine pe o parte si se poate trece din proprietatea unu in doi. Daca nu se poate fara lucrari de constrtuctie (de exemplu, o scara, spart un perete etc.), intai trebuie realizate acele lucrari, dupa mine.