avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... credite pentru sef
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

credite pentru sef

cea mai buna prietena a mea are o problema destul de grava si va rugam din suflet daca puteti sa ne ajutati cu un raspuns. Acum un an seful ei a rugat-osa il ajute, cu promisiunea ca v-a plati ratele la timp si in maxim un an de zile le va achita integral. El s-a ocupat de toate actele necesare creditelor bancare, a discutat cu cei de la banci care stiau ca banii sunt pentru el. O perioada de timp a platit ratele cat de cat la zi numai ca in ultimul timp are probleme financiare nu le-a mai platit de cateva luni de zile. Ea este foarte speriata pentru ca primeste scrisori si telefoane despre debitele erstante iar sa plateasca aceste rate nu poate pentru ca suma este forte mare. In situatia in care seful ei nu v-a platii ratele ce i se poate intampla? Se poate face ceva ca aceste credite sa fie trecute pe numele lui sau pe societatea lui?
Asteptam un raspuns, mai ales ca in situatia asta mai sunt si alti angajati
Cel mai recent răspuns: lupu_minodora , utilizator 12:31, 15 Iunie 2008
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu e bine, daca pers. s-au pezentat personal si au semnat exemplarele contractului de credit, cererea, etc. rezulta ca doar acei titulari au luat banii si s-au obligat sa restituie imprumutul.
Contractul de credit bancar este titlu executor, asta insemnand ca nu va fi nevoie de un proces, ci se va trecedirect la executarea silita a debitorilor. Si executorul nu se va duce la sef, ci la persoanele care au imprumutat pentru sef.#-o
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca creditul este facut pe numele fetei situatia e grava.Se va trece la executarea silita asa cum s-a aratat mai sus.
E posibil sa va fi inselat si sa nu puteti dovedi acest lucru.
Parerea mea este ca a avut intentia de a va insela profitand de functia si de autoritatea pe care o avea.
E posibil sa fie necesar sa faceti o plangere penala pt inselaciune insa nu pot sa apreciez cat succes va avea.
Deocamdata poate ca e mai bine sa asteptati un timp si sa vorbiti cu el.Dar nu va sugerez sa asteptati prea mult timp.
Poate ca ar fi bine sa consultati si un avocat caruia sa-i explicati toate detaliile si sa decida in cunostiinta de cauza cum se poate proceda in cazul expus de dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
se poate dovedii ca el a folosit banii respectiv; in perioadele in care s-au luat aceste credite el a achitat cu acesti bani file de CEC la banca.
Ne pute-ti lamurii daca in situatia aceasta se poate face contract de novatiune intre banca si el sau o alta persoana?
Iar daca da, cine ramane cu raspunderea totala de a achita creditele imprumutate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit restant stefan19862011 stefan19862011 buna seara am luat un credit in 2007 de la o banca in valoare de 30.000lei am platit acel credit timp de 2 ani iar din 2009 nu am mai putut plati ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Executare silita si implinirea termenului de prescriptie ioncamelia ioncamelia Buna ziua, As dori va rog un raspuns cat mai clar vav de termenul de executare silita dar si prescriptie in privinta unui credit bancar. acesta a fost ... (vezi toată discuția)