avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat - se mai poate face ceva?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat - se mai poate face ceva?

am avut proces(recurs) pe data de 4.03.2011 si l-am pierdut in tot acest timp am sunat avocatul si nu mi-a raspuns si nici acasa nu mi-a venit nici o instiintare astazi am mers la tribunal sa iau procura ca sa predau permisul si am constatat ca desi initial il aveam suspendat pe 30 de zile mi s-a dublat pedeapsa pt ca am depasit 15 zile de la proces.se mai poate face ceva?va rog ajutati-ma cu un sfat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:11, 31 Martie 2011
Dupa parea mea trebuia sa faci ceva in termenul stabilit , acum cred ca e mai greu deoarece a devenit definitiva si irevocabila
Masura luata de politie este corecta intrucat disp.OGnr.195/2002,sunt foarte clare,in acestea stipulandu-se ca permisul se preda in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii.
Prin efectul legii nr.202/2010,hotararile pronuntate in prima instanta in acest gen de spete(contraventii la Legea nr.195/2002) sunt definitive si irevocabile,conform art.118 al 3 ind.1 din OG.195/2002.
In aceasta situatie termenul de 15 zile va fi calculat de la data poronuntarii sentintei judecatoresti
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuia predat permisul? ADRIANAX ADRIANAX Revin la rugamintea mea: -ma aflu in urmatoarea situatie: Am depus la politia Slatina permisul de conducere si certificatul de grefa in data de 24.febr.2011 ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa, hotarare irevocabila fbaflorin fbaflorin Buna...acum ceva timp am depus o plangere la judecatorie impotriva unui proces verbal de constatare(amenda 740 si permis suspendat 30 zile). La judecatorie s-a ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare a permisului AntonioStefan AntonioStefan Buna seara, Pe 25 februarie mi-a fost respinsa contestatia facuta la Judecatorie in urma unui eveniment rutier. Permisul mi-a fost suspendat pe 30 zile si ... (vezi toată discuția)