Buna ziua,
Tatal meu are o firma (consultanta si prestari servicii in domeniul SSM, PSI-SU, coordonare santier etc).
Anul trecut avea un contract de prestari cu o firma care era antreprenor general la constructia unei centuri (varianta de ocolire oras). In timpul acestui contract seful de santier a suferit un accident de munca (angajatul unui subcontractor l-a lovit cu, cupa excavatorului, din neatentie), in urma caruia a ramas paralizat, iar in ianuarie anul acesta a decedat.
In urma cercetarii accidentului de catre ITM s-a stabilit culpa comuna, atat excavatoristul (ucidere prin imprudenta) cat si decedatul deoarece nu purta echipament individual de protectie. Familia a deschis un dosar civil impotriva antreprenorului general.
Familia sustine ca semnatura victimei de pe fisa de instruire nu-i apartine si astazi l-au chemat pe tatal meu sa dea specimen de semnatura (sau cum se cheama) pentru analiza grafologica, considerand ca el a semnat fisa in locul victimei.
Daca se determina ca tatal meu a semnat in locul victimei, care sunt consecintele, unde se incadreaza?
Va multumesc
infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si posibil uz de fals. apoi poate exista un concurs cu infractiunile prevazute in lg 319 / 2006.
depinde de ceea ce arata probatoriul existent si in ce masura protectia muncii nu a fost efectuata cu privire la angajatul decedat deoarece falsificarea semnaturii nu implica automat si lipsa instructajului sau a masurilor de protectia muncii.
va recomand sa angajati un avocat daca semnatura este falsificata.