avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot sustine examen pentru obtinerea permisului in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot sustine examen pentru obtinerea permisului in Romania desi sunt rezident al altui stat al UE?

ma poate lamuri cineva dak pot da de carnet auto in romania desi am rezidenta in alt stat. mentionez ca ma voi stabili in romania . iar in tara respectiva nu ma mai intorc. multumesc
Cel mai recent răspuns: Costicămugurel , utilizator 23:07, 12 Noiembrie 2023
Carnetul ( permisul ) obtinut in UE poate fi omologat in Romania numai ca este mai scump de obtinut in strainatate din aceasta cauza nu se admite sa dati examen in Romania pana nu va stabiliti definitiv in Romania.
problema este ca vreau sa ramn in romania.si sa nu ma mai intorc in afara. pot da de carnet aici in tara dak nu mai plec ??/
Eu cred ca poti da examenul pentru obtinerea permisului de conducere in Romania pentru ca aici ai domiciliul.Tu trebuie sa faci dovada ca domiciliezi sau ca ai resedinta in raza de competenta al Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor unde soliciti examinarea.

tot ceea ce trebuie sa faceti este sa cititi codul rutier cu atentie,raspundeti cat mai bine la chestionarele de pe drpciv si pe cele din carte si mare atentie la explicatiile instructorului .Bafta !!
Părerile sunt împărțite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere obtinut in romania cu rezidenta in germania almeueumie almeueumie Buna,ma numesc Gabriel si sunt nascut in Sibiu.Am cateva probleme la care nu gasesc raspunsuri.In anul 2011 m-am angajat (temporar sau sezonier,nu cunosc exact ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis italian francisc72 francisc72 Asi vrea sa schimb permisul italian in cel romanesc si am auzit ca trebuie sa dau o declaratie ca nu am residenta normala in italia.Normal ca am dar de 3 luni ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere viorella_m viorella_m Buna ziua tuturor! Azi m-am confruntat cu o probleme neplacuta. Sunt cetatean roman, cu domiciliul actual in Germania. In anul 2007 am obtinut in Romania ... (vezi toată discuția)