avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citate politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citate politie

in anul 2003 a venit politia la mine acasa noaptea cu mandat de perchezitie si o acuzatie de furt. M-au luat la politie,i au incercat sa ma oblige sa dau o declaratie cum ca am furat niste oglinzi de la o masina parcata in fata unui club. Dupa ce cateva ore bune au incercat in mod abuziv si cu amenintari sa ma puna sa dau o declaratie prin care sa-mi recunosc fapta ( binenteles ca nu am dat nici o declaratie prin care sa-mi recunosc fapta), si-au dat seama ca s-au inselat. Si-au cerut scuze pentru confuzie si m-au pus totusi sa dau o declaratie, cum ca, ma aflam in clubul respectiv si respectiv ce am facut acolo toata noaptea ( ca sa incheie si ei dosarul, au motivat). Am dat aceasta declaratie in care am descris exact ce am facut in noaptea respectiva. Acum cateva zile m-a sunat un politist sa ma cheme la sectie sa mai dau o declaratie in legatura cu dosarul acela ( dar el a spus ca a fost in 2005, eu imi amintesc ca a fost in 2003), ca s-a facut inca o gresala si sa ma prezint sa dau alta declaratie sa poata inchide dosarul. Eu le-am spus ca nu ma prezint si daca vor sa ma cheme sa-mi trimita citatie. Mi-au trimis o citatie acasa in care imi spun sa ma prezint in legatura cu un dosar din 2005 ca altfel voi suporta amenda judiciara (198 CPP). Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:50, 20 Iunie 2008
E bine sa va prezentati, intrucat cuantumul amenzii prevazute pentru neprezentare la solicitarea organului de urmarire penala este intre 500 lei - 5000 lei.
bine ma prezint dar mai are rost sa dau alta declaratie in conditiile in care a trecut atat de mult timp si chiar nu mai stiu ce am facut in noaptea aceea decat ca eram in clubul respectiv. pot sa ma prezint dar sa nu dau nici o declaratie ?
va puteti duce si exact asta le spuneti: ca, dupa atata amar de vreme, nu va mai aduceti aminte ce s-a intamplat atunci.
sdianaviolina a scris:

va puteti duce si exact asta le spuneti: ca, dupa atata amar de vreme, nu va mai aduceti aminte ce s-a intamplat atunci.


Nu numai sa le spuneti ci sa si scrieti asta in declaratie.
Succes.
multumesc

Alte discuții în legătură

Prins sub influenta canabisului eduard47 eduard47 Buna ziua, am un prieten, care a plecat spre un concert la care eram eu fotograf, a plecat de la el de acasa cu inca 3 persoane in masina, au ajuns la concert ... (vezi toată discuția)
Sotul meu a fost sunat de catre diicot carmen nedelcu carmen nedelcu Buna seara. Dupa cum spuneam sotul meu a primit un tel de la Diicot pt a da o declaratie cu privire la o cerere de creditare depusa in Aprilie 2009 la Milenium ... (vezi toată discuția)
Acuzat pentru facturi false ChristianOO ChristianOO buna ziua, sunt acuzat ca faptuitor , de catre o firma la care am lucrat , ca as fi adus facturi (2) , false spre decontare, s-a facut plangere penala de ... (vezi toată discuția)