Buna ziua, am un prieten, care a plecat spre un concert la care eram eu fotograf, a plecat de la el de acasa cu inca 3 persoane in masina, au ajuns la concert si au luat de la cineva de la concert vreo 3 grame, si la intoarcere i-au oprit politia si i-au perchezitionat si au gasit drogul in masina, adica prietenul meu nu avea nimic la el doar era fumat si nu i s-a facut niciun test sau ceva, in seara aia doar au semnat o declaratie, si l-au chemat la politie tot asa asa, dar nici acolo nu a dat nici o declaratie doar a vorbit, politistul respectiv ii spunea ca il bate daca nu zice tot, si ca minte si ca ii face dosar penal, chiar daca el nu a facut niciun test si nu a fost prins cu nimic, doar era sub influenta pentru ca observat cel care l-a prins si era in masina, poate sa riste dosar penal sau cazier pentru asta cum spunea politistul de il ameninta?
Doar ca era sub influenta, nu. Cumpararea sau detinerea in vederea consumului in schimb este infractiune, acum depinde ce a declarat prietenul cu care a fost la acel "cineva".
pai ceilalti 3 inca nu s-au dus la politie, adica cel mai vizat ar fi soferul masinii la care s-a gasit nu? Azi ii tot spunea politistul ca il bate daca nu zice si chestii de genul ca ii face dosar penal, dar politistii din seara aia i-a spus ca nu aveti ce sa patiti, ca ei vor sa ajunga la cel de sus, dar ei au luat de la unul din club necunoscut, el doar a consumat nu a pus bani sau ceva
Este indicat sa aiba avocat cand va merge la audiere.
Daca era sa il bata un politist pe care nu il interesa cazulva dati seama ca pot fi mult mai incisivi politistii care vor prelua cazul.
Se pot gasi variante ca sa scape cu bine dar trebuie stiut exact ceea ce este de facut ca sa fie toata lumea in regula...si aceste aspecte se analizeaza in concret si nu in mod generic...
Are dreptul de a merge insotit de avocat la audiere si sa vorbeasca cu avocatul mai inainte de audiere ca sa stie cum sa iasa lucrurile bine.
Politia nu i-a oprit aiurea, erau vizati, probabil exista si interceptari, o sa se toarne unul pe altul pana la urma, cu siguranta exista dosar penal in momentul de fata.
Dacă nu exista o infracțiune comisa este discutabil sa se facă percheziție.
Controlul trebuie făcut dacă exista indicii ca s-a comis o infracțiune precisa deoarece în caz contrar se încalcă drepturile civile.
Este foarte discutabil dreptul la control.
Practic cetățeanul oprit are dreptul de a refuza controlul după părerea mea dacă nu se justifica clar încălcarea dreptului civil.
Drept de control exista la trecerea frontierei de stat.
Permis retinut
Wilhalm
Buna. Intamplarea face ca am sarbatorit o ziua de nastere a unui prieten care nu era din orasul meu si acolo am consumat alcol, pe la 12-1 noaptea m-am pus sa ... (vezi toată discuția)