avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... As dori sa stiu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

As dori sa stiu

Daca sunt administrator la un srl si am doua credite pentru nevoi personale fara ipoteca dintre care unul e in faza de executare silita pot sa-mi execute firma?
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 22:00, 30 Martie 2011
daca e srl nu. de aceea e societate cu raspundere limitata, asociatul raspunde numai in limita capitalului social.
se pot intinde numai asupra dividentelor pe care le incasati de la societati si asupra salariului in cota stiuta de max. 1/3 din venitul salarial.
Executarea silita a unei persoane fizice afecteaza patrimoniul acesteia, in sens de diminuare cu valoarea prejudiciului cauzat finantatorului la care, se adauga cheltuielile de executare si penalitatile calculate. In cazul in care, sunteti asociat la un SRL, puteti fi executat in limita salariului si a dividendelor primite (direct proportionale cu partile sociale detinute din acea firma) in aceasta calitate, dar nu mai mult de o treime din cuantumul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl bob02008 bob02008 Buna ziua, as vrea sa imi deschid un srl cu un prieten. Dar eu am un litigiu cu o banca. Acum un an am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca mobiliara ... (vezi toată discuția)
Executare silita parti sociale srl dveronik dveronik Buna ziua, as vrea sa stiu daca partile sociale intr-o societate cu raspundere limitata pot constitui obiectul unei garantii reale imobiliare.... Si in ... (vezi toată discuția)
Societati comerciale kostas_rx kostas_rx care este diferenta intre un snc si un srl, care ar fi mai avantajos? (vezi toată discuția)