avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare casa

Ma intereseaza ce acte imi sunt necesare pentru a intabula o casa?Speta este urmatoarea:
Proprietarii sunt decedati, iar unicul fiu vinde casa.Care sunt pasii care trebuie urmati...am inteles ca ar fi o conventie care sa nu mai oblige mostenitorul sa se intabuleze el direct ci chiar pe cumparator.Care ar fi preturile la o intabulare in acest caz!!Nu s-a facut niciun act pe fiul mostenitor!!
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Agentevil , utilizator 21:24, 30 Martie 2011
????
nu stiu pe unde se tot aud astfel de "stiri".
cele doua succesiuni ale parintilor decedati trebuie dezbatute, se va emite mostenitorului certificatul de mostenitor, ulterior se va face intabularea si abia dupa se va putea sa va instraineze dvs.
deci practic el trebuie sa fie intabulat iar instrainarea se face pe baza de contract de vanzare cumparare...imi puteti spune si baza legala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si vanzare Vladdu Vladdu Buna ziua, se da urmatoarea situatie, Sotul a decedat si se doreste vanzarea anumitor bunuri. Mostenitorii sunt sotia si copilul (major). Acesta avea in ... (vezi toată discuția)
Succesiunea si vanzare bun ! Elena-El Elena-El Buna ziua, am cateva intrebari, parinti sotului meu sunt decedați, in urma lor a ramas o garsoniera pe care dorim sa o vindem, însă succesiune nu este ... (vezi toată discuția)
Succesiune elena_72 elena_72 Speță Socrul vinde fiului și notei o casa și teren cu drept de uzufruct. Teren și casa moștenite de la părinți înainte de căsătorie. Unic ... (vezi toată discuția)