avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea si vanzare bun !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea si vanzare bun !

Buna ziua, am cateva intrebari, parinti sotului meu sunt decedați, in urma lor a ramas o garsoniera pe care dorim sa o vindem, însă succesiune nu este facuta dupa nici unul din parinti, sotul meu este unicul Moștenitor, nu are frați.
Întrebarea este daca putem vinde garsoniera fara succesiunea facuta, am inteles ca fiind unicul Moștenitor nu mai trb succesiunea făcută, si inca ceva nu Deținem certificatul de deces al tatalui sotului meu , se poate scoate din sectorul in care a avut domiciliu ?
Si ce metode rapide de vânzarea imobilului exista in condiția in care sotul meu nu mai locuiește in Romania.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:35, 20 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara, pentru ca sa puteti vinde garsoniera este necesara obtinerea anterioara a certificatului de mostenire, care demonstreaza calitatea sotului de unic mostenitor. Puteti obtine certificatul de deces al socrului de la serviciul de stare civila al primariei ultimului domiciliu. Pentru a face toate demersurile, inclusiv pentru vanzarea garsonierei, puteti sa va ocupati personal in baza unei procuri notariale.

Daniela Florentina Iancu a scris:

Buna seara, pentru ca sa puteti vinde garsoniera este necesara obtinerea anterioara a certificatului de mostenire, care demonstreaza calitatea sotului de unic mostenitor. Puteti obtine certificatul de deces al socrului de la serviciul de stare civila al primariei ultimului domiciliu. Pentru a face toate demersurile, inclusiv pentru vanzarea garsonierei, puteti sa va ocupati personal in baza unei procuri notariale.

Certificatul de moștenire se obține făcând succesiunea?
acest răspuns util
Da. Succesiunea trebuie dezbătută indiferent de numărul copiilor.
Nu stiu de unde aceasta legendă, cu unicul copil...
Si este cat se poate de logic și firesc. In momentul de fata, soțul nu are niciun act de proprietate in baza căruia să vândă.

raluk0207 a scris:

Da. Succesiunea trebuie dezbătută indiferent de numărul copiilor.
Nu stiu de unde aceasta legendă, cu unicul copil...
Si este cat se poate de logic și firesc. In momentul de fata, soțul nu are niciun act de proprietate in baza căruia să vândă.

Aveti idee cam ce preturi sunt pentru succesiune ? Multumesc
acest răspuns util
Pentru costuri trebuie să vă adresați unui birou notarial.
Taxele se calculează în funcție de valoarea bunului, raportată la zona, strada, etaj, anul realizării constructiei etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putem obtine un certificat in baza altui certificat? Silvia1945 Silvia1945 Putem obtine un certificat in baza altui certificat? Am o vecină la etajul 7 care a moștenit averea unui bătrân văduv, care nu avea copii; a avut ... (vezi toată discuția)
Mostenire imobil de la parinti divortati FLORI PISOI FLORI PISOI buna ziua! este prima mea vizita pe acest forum si sper sa ma descurc. as vrea sa gasesc si eu rasp la urmatoarea pb care ma nelinistete fff tare. sotul meu ... (vezi toată discuția)
Vanzare cot indiviza cu un mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Nasa mea detine un certificat de mostenitor dupa decesul sotului ei, care a avut trei copii (ai sotului decedat) din prima casatorie in care s-a ... (vezi toată discuția)