avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Putem obtine un certificat in baza altui certificat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Putem obtine un certificat in baza altui certificat?

Putem obtine un certificat in baza altui certificat?


Am o vecină la etajul 7 care a moștenit averea unui bătrân văduv, care nu avea copii; a avut grijă de el în ultimii ani din viață și bătrânul i-a lăsat averea prin testament autentic la notar, ulterior a obținut certificat de moștenitor.
Soția bătrânului decedase cu 5 ani în urmă, a avut un teren în alt județ, pe care credem că l-a moștenit bătrânul ca soț supraviețuitor.
Vecina nu dorește să dezbată, momentan, succesiunea după bătrân din cauza unor datorii.
Însă, vecina dorește să obțină un certificat de moștenitor de pe urma soției bătrânului.

Întrebări:
1. Se poate obține un certificat de moștenitor de pe urma soției bătrânului cu certificatele de deces ale ambilor bătrâni + certificatul de moștenitor de pe urma bătrânului + testamentul? Dacă da, de unde?
2. Bănuim că soția bătrânului a mai avut o altă proprietate într-o comună din acel județ. Cum putem afla?

Mulțumim
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2021
Silvia1945, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:12, 14 August 2021
Ca sa obțineți un certificat de moștenitor după bătrână, trebuie sa dezbateti succesiunea (la un birou notarial din circumscripția Judecatoriei unde defuncta a avut ultimul domiciliu)
Dacă bătrâna nu i-a lăsat soțului un testament, pana la a fi soțul supraviețuitor unicul moștenitor, trebuie făcută dovada faptului ca batrana nu mai avea niciun fel de rude pana la gradul IV inclusiv
Știți cumva cât costă să aflăm la biroul notarial ce rude mai are bătrâna?
Doar să aflăm rudele și să știe vecina ce moștenenște. Atât momentan.
Nu de la biroul notarial aflați ce rude are bătrână
Asta cercetați dvs.
La biroul notarial va prezentați cu actele rudelor bătrânei (certificate de deces, de naștere, de căsătorie ale părinți, fraților, nepotilor etc pe care ea le-a avut)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament vicuta vicuta O persoana din sat nu are copii,frati,parinti sau alte rude apropiate.Fiind vecini mergem des la acea persoana si o ajutam la nevoie. Aceasta apropiere a dus ... (vezi toată discuția)
Legatarul testamentar. i se mai cuvine acest drept? avem un vecin ... Silvia1945 Silvia1945 Legatarul testamentar. I se mai cuvine acest drept? Avem un vecin în comisia de cenzori care are următoarea problemă: - o bătrânică din satul de ... (vezi toată discuția)
Obligatie de intretinere agromav agromav Batrana 85 ani,vaduva cu 2 copii(fata si baiat),si cu o pensie de 300 ron. locuieste la tara(are casa mare si vreo 4 hectare pamant).A dat acte ... (vezi toată discuția)