avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

actualul meu sot a divortat de fosta sotie in urma cu 7 ani iar la aceea vreme a acceptat cererea ei de a pastra numele lui ca nume de familie,motivand ca nu are timp si bani sa-si schimbe toate actele pe numele ei de fata. intre timp s-a dovedit k ea s-a folosit in diverse locuri de numele lui,prezentandu-se in continuare ca sotie si beneficiind ilegal de unele avantaje, pe buna credinta a unor naivi si pe intamplarea k dupa casatoria mea cu actualul sot numele si prenumele este acelasi(al meu cu al ei). Asa se face k am de plata de pe urma ei unele datorii pe care eu nu le-am facut.in concluzie sotul meu doreste k ea sa nu-i mai poarte numele si sa-si poarte numele ei de fata. se poate face in vre-un fel acest lucru? avem dovezi scrise si declaratii ale persoanelor care au fost inselate de ea si de asemanarea numelui meu cu al ei.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:58, 30 Martie 2011
nu exista vreo cale s-o obligati sa-si schimbe numele.
doamna va raspunde penal pt inselaciune daca are astfel de activitati.
dvs nu aveti datorii si nu aveti cum sa raspundeti pt datoriile dansii. tertii pagubiti se vor indrepta asupra dansii pe cale penala sau civila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara pt. copil rollea rollea prietena mea are probleme cu fostul ei sot ,aceste neplatindu-i pensia alimentara ce se cuvine copilului ! al poate decadea din drepturile parintesti ??? ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie Sonnelion Sonnelion Buna ziua As dori sa va intreb cum se poate schimba numele de familie, care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac, daca ma costa ceva si cat. Va multumesc (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui Alinna. 99 Alinna. 99 Buna ziua! De ceva timp ma confrunt cu o problema. De cand m-am nascut toata lumea m-a numit Alina desi in acte apar cu alt nume! In condițiile in care ... (vezi toată discuția)