avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare proces verbal intocmit de inspectori fiscali
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare proces verbal intocmit de inspectori fiscali

Se poate contesta un proces verbal prin care s-a aplicat o amenda contraventionala pentru nedepunerea unor declaratii informative (art. 53 cod procedura fiscala), in baza OG 2/2001? A contestat cineva asa ceva si a avut castig de cauza?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 10:56, 15 Aprilie 2011
ce sa contestati in acest caz? le-ati depus sau nu? daca au fost depuse, aveti dovada depunerii?
Dreptul de a va adresa instantei va este garantat . Vedeti daca nu cumva acel proces verbal nu sufera si niste deficiente in ceea ce priveste conditiile de fond ( daca nu cumva se loveste de nulitate ) .
Art. 13 alin. (1) din O.G. 2/2001

Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.


Declaratiile trebuiau depuse acum 2 ani. Pentru nedepunerea acestora, mi s-a aplicat o amenda contraventionala, acum 2 zile.

E prescrisa aplicarea sanctiunii?
Eu zic ca este prescrisa, insa vreau ca cineva care a intalnit o situatie asemanatoare, sa imi spuna o parere.
Este prescrisa sigur. depune plangere pana nu este prea tarziu si invoca prescriptia aplicarii sanctiunii. Oricum nu ai ce pierde mai ales ca amenzile in domeniul fiscal sunt foarte mari. Da-i batatie nu sta pe ganduri!
Nu este prescrisa deoarece este o contraventie continua. Exista si practica publicata in acest sens precum si o decizie a ICCJ cu privire la existenta si sanctionarea unei asemenea contraventii.

Alte discuții în legătură

Amenda administratia financiara crina_enache crina_enache mai este in vigoare in prezent art 13 din oug 2/2001? mai am o intrebare. daca nu am depus o declaratie in termenul prevazut de lege si timp de 6 luni nu am ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare contract de munca la itm ContSters125414 ContSters125414 Buna ziua tuturor! Am o mica intrebare: ce trebuie sa fac pentru a inregistra un contract de munca la ITM cu 11 luni in spate (incepand cu aprilie 2009) ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere contraventie ContSters56278 ContSters56278 Cum se calculeaza termenul de prescriere in cz. contraventiei? am primit o instiintare de plata cu data de 02.03.2010 cu un proces verbal de contraventie din ... (vezi toată discuția)