avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neinregistrare contract de munca la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neinregistrare contract de munca la ITM

Buna ziua tuturor!
Am o mica intrebare: ce trebuie sa fac pentru a inregistra un contract de munca la ITM cu 11 luni in spate (incepand cu aprilie 2009) pentru a beneficia de contributia pentru cresterea copilului.
Multumesc,
PS: va rog sa imi spuneti cat mai detaliat (pasii ce trebuiesc urmati, amenzile, declaratiile, etc)
Cel mai recent răspuns: cristina_b , utilizator 23:58, 3 Februarie 2010
1. Trebuie mers la corpul de control al ITM-ului pentru aprimi sanctiunea prevazuta de lege, fie avertisment , fie amenda.
2. Dupa aceea mers cu copia procesului-verbal de control si cu c.i.m. pentru a fi inregistrate.
3. Facut declaratii rectificative pentru toate institutiile, precum si state rectificative.
4. Depunerea statelor si declaratiile rectificative.
asta-i cumparare de vechime in toata regula!!!!

dupa mine trebuie mai intai sa se faca dovada executarii contractului de munca: state de plata, chiar si plati la bugetul de stat. in baza acestor acte se constata nedepunerea lor respectiv sanctionarea faptelor (ca-s mai multe)
1. neinregistrarea contractului individual de munca amenda intre 3000- 6000 lei;
2. nedepunerea statelor de plata amenda intre 3000-6000 lei;
3. nedepunerea declaratiilor fiscale privind calculul comisionului amenda intre 3000- 6000 lei;
4. netransmiterea REVISAL 2500 pt fiecare contract de munca .
5. poate ca am uitat ceva?
:hm:
pentru sanctiunile de la primele 3 puncte legea permite plata in termen de 48 de ore jumatate din minimul amenzii


situatia ar sta cu totul alta daca cineva a castigat in instanta vechimea pentru ultimele 11 luni.
Va trebui sa mergeti la ITM-ul local. In mod normal acesta va efectua un control la societate pt a se verifica daca titularul contr. de munca a lucrat in aceasta perioada. Daca nu a lucrat si de fapt este un "contract fraudulos", va puteti alege cu o sesizare penala (ex: CIM intocmit pt a beneficia de concediu pt ingrijirea copilului pana la 2 ani). Daca persoana a lucrat in aceasta perioada, iar dvs ati uitat sa-l inregistrati, prin procesul verbal de control se va dispune inregistrarea retroactiva a CIM. Insa in acest caz trebuie sa existe dovada executarii CIM: state de plata, acte semnate de angajat, pontaje. In rest se va proceda conform celor scrise mai sus de cristina_b, exceptie facand amenda pt contract, intrucat sanctiunea amenzii este prescrisa (au trecut 6 luni de la data savarsirii faptei=data maxima a inregistrarii CIM, iar fapta nu este continua).
ok, dar angajatorul inregistreaza acum contractul de munca, depune acum statele de plata, plateste acum comisionul. deci data savarsirii faptei este azi.
treaba statea cu totul altfel daca ar fi inregistrat contractul de munca in a 21-a zi de la data angajarii. atunci chiar nu s-ar mai fi pus problema sanctiunii.
Depunerea declaratiilor rectificative se face pe baza unei adrese in care specificati motivul corecturii,iar daca motivul este concediu CIC nu prea este o situatie realista.

Mai sunt si declaratiile la bugetul consolidat.

Alte discuții în legătură

Amenda administratia financiara crina_enache crina_enache mai este in vigoare in prezent art 13 din oug 2/2001? mai am o intrebare. daca nu am depus o declaratie in termenul prevazut de lege si timp de 6 luni nu am ... (vezi toată discuția)
Prescriptia extinctiva in cazul nrinregistrarii contractului de munca anterior inceperii activitatii jupanul jupanul termenulde aplicare a sanctiunii contraventionale pentru neinregistra a contractului individual de munca la itm anterior inceperii activitatii curge in 6 ... (vezi toată discuția)
Itm-termen prescriere contraventie nedepistata la timp doriodann doriodann Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca exista un termen de prescriere a unei contraventii. La o asociatie de proprietari am avut o conventie civila la ... (vezi toată discuția)