avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita

Buna ziua! Cand eram inca minore, parintii nostrii ne-au dat noua apartamentul in care locuim printr-un contract de vanzare-cumparare. Potrivit acestui contract noi suntem proprietare de drept de la data incheierii acestuia, iar proprietare de drept si de fapt vom deveni dupa decesul parintilor. Parintii si-au rezervat drept de habitatie viagera comuna cu noi, cumparatoarele. De curand, am aflat ca tata are datorii foarte mari de care noi nu stiam (nu a girat cu casa), fiind amenintat cu executarea silita. Intrebarea mea este daca putem fi executati silit (sa fie scoasa casa la licitatie), atat timp cat timp eu si sora mea suntem proprietare. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: LazarDiana , utilizator 21:38, 30 Martie 2011
la ce are datorii tatal dvs? la intretinere? la utilitati? a facut vreun credit pe care nu l-a rambursat?
vanzarea nu se poate revoca daca la data intocmirii actului de vanzare, creanta nu era certa
Are un credit la o banca de 1000 de euro pe care nu l-a rambursat. Au trecut 7 ani de cand suntem proprietare, creditul fiind facut cu un an inainte.
Creanta nu era certa, pentru ca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare, tata era salariat si platea rata lunara a creditului.
opinia mea este sa faceti eforturi sa platiti acel debit ca sa nu va treziti cu surprize ca imobilul va face obiectul executarii silite.

Alte discuții în legătură

Revocare acte de instrainare carmenssilva carmenssilva Am un credit de nevoi personale, fara garantii, la care am ceva restante. Pentru a fi sigura ca nu imi vor pune sechestru pe casa in cazul unei eventuale ... (vezi toată discuția)
Executare silita florinm88 florinm88 va rog sa ma ajutati cu o lamurire ,se pot executa bunurile copiilor pentru datoria parintilor ? multumesc . (vezi toată discuția)
Situatie ipotetica credit ipotecar amigos_mg amigos_mg Buna ziua, Vreau sa iau un credit ipotecar, eu ca titular de credit, prietena mea coplatitor cu drept de proprietate (din cate am inteles coproprietarii au ... (vezi toată discuția)