avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... revocare acte de instrainare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

revocare acte de instrainare

Am un credit de nevoi personale, fara garantii, la care am ceva restante. Pentru a fi sigura ca nu imi vor pune sechestru pe casa in cazul unei eventuale executari silite( nu am ajuns inca pana acolo) vreau sa fac parintilor mei un act de donatie cu clauza viagera, acesta fiind cel mai ieftin, dar, notarul cu care am discutat ma indruma catre un act de vanzare cumparare. Imi puteti spune daca donatia este atacabila in acest caz de eventualii executori sau recuperatori ?
Cel mai recent răspuns: carmenssilva , utilizator 12:22, 22 Februarie 2013
Donatia e cel mai usor de revocat la cererea creditorului. Apoi, pe parintii dvs tot dvs ii mosteniti ( si poate impreuna cu fratii , daca aveti).. cu banii pe care ii dati la acte, mai platiti din datorie.
De ce ar putea revoca donatia daca locuinta donata nu reprezinta garantie pentru credit?
Pot revoca donatia/vanzarea cumpararea tocmai pentru ce vreti dvs sa faceti: va instrainati bunurile, creandu-va o stare de insolvabilitate, in dauna creditorilor.
Imi cer scuze ca insist, dar, este un bun imobil liber de sarcini, cu care pot face orice doresc ( din punctul meu de vedere ).
Da, sunteti libera sa faceti ce doriti cu bunul ca e al dvs, dar si creditorii sunt indreptatiti sa actioneze pt ca v-ati asumat niste obligatii prin contract si nu le respectati si una e cand nu puteti si alta ca nu vreti. Adica una e sa vindeti un bun sa obtineti niste bani cu care sa va platiti datoriile si alta sa va permiteti luxul sa donati sau si mai rau, sa vindeti fictiv un bun doar ca sa nu mai aiba creditorul cum sa-si recupereze banii.

Alte discuții în legătură

Donatie inainte de executare silita epigonii1 epigonii1 Buna ziua ! Tatal sotului meu a primit o citatie de executare silita a casei pentru neplata unei sume de bani,suma pe care el nu o mai poate achita lunar. A ... (vezi toată discuția)
Credite carmenssilva carmenssilva Am contractat un credit de nevoi personale fara ipoteca in 2008. Acum am salariul mult mai mic si am acumulat restante, platesc lunar o jumatate din rata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.as vrea sa va adresez 2 intrebari: 1.in cazul in care ... DeliaLazarescu81 DeliaLazarescu81 Buna ziua.As vrea sa va adresez 2 intrebari: 1.in cazul in care detin un imobil impreuna cu mama mea (50/50),poate fi pus sechestru in cazul unui litigiu ... (vezi toată discuția)