avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Donatie inainte de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Donatie inainte de executare silita

Buna ziua ! Tatal sotului meu a primit o citatie de executare silita a casei pentru neplata unei sume de bani,suma pe care el nu o mai poate achita lunar. A hotarat sa-i doneze apartamentul sotului meu,insa as vrea sa stiu ce se va intampla dupa aceasta procedura. Ma puteti ajuta cu un sfat ?

Va multumesc anticipat !
Donatia se va revoca la cererea creditorului, bunul se intoarce in patrimoniul tatalui pt a fi ulterior vandut , iar tatal ramane cu banii dati pe acte si cu o datorie mai mare pt ca si acesta cheltuiala cu procesul ii va fi trecuta in cont.
De dragul discutiei, creditorul nu face nimic, donatia ramane valabila si tatal ramane fara bun ( si dator in continuare creditorului) oricum impropriatarindu-l pe sotul dvs cu toate riscurile aferente... divort etc.
Ganditi-va la alte solutii.. sa vindeti pe bune si sa dati banii creditorului de ex.
Va felicit insa ca intrebati inainte de a face pasul intr-o directie gresita !
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Va multumesc pentru sfat ! Sa speram ca se va gasi o solutie si inainte de executarea silita !
desi am inteleg gresit initial ca e vb de tatal dvs, datele nu se schimba prea mult, doar ca pe dvs nu va afecteaza situatia, ci numai pe tata-socru.
Am inteles ! Deci,in cazul in care se va face totusi donatia,tata-socru va ramane cu datoriile sau le poate prelua fiul pentru a nu fi vanduta casa ?
Ce vreti sa faceti de fapt, care e scopul final?

Alte discuții în legătură

Creanta cedata unei firme de recuperare relyrely2010 relyrely2010 Buna seara, Am mare nevoie de sfatul dumneavoastra.Sotul meu a facut un imprumut in martie 2008 in valoare 5000 lei fara stirea mea la o banca ... (vezi toată discuția)
Partaj divort 33krm 33krm In timpul casatoriei, tatal sotului si-a vandut apartamentul, si a dat banii soților sa-si contruiasca casa, in care a locuit si el pana la divortul lor, ... (vezi toată discuția)
Ipoteca pe casa elena1900 elena1900 Buna seara, in 2012 sotul meu impreuna cu fratele lui au girat pentru un imprumut la banca cu casa lor.La aceea data erau amandoi proprietari(fratele avand ... (vezi toată discuția)