avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj divort

In timpul casatoriei, tatal sotului si-a vandut apartamentul, si a dat banii soților sa-si contruiasca casa, in care a locuit si el pana la divortul lor, dar fara un act de imprumut. Acum, la partaj sotia nu vrea sa il despagubeasca pe socru cu jumatatea ei din banii respectivi, si nici nu recunoaște ajutorul primit, dar ii plateste chirie fostului socru, care, logic, nu mai sta cu ea. Nu vrea nici sa vanda proprietatea, si sa cumpere inapoi un apartament socrului. Cum se pot obtine inapoi banii dati de socru, inaintea partajului, pt ca e normal ca fostul socru sa dețină, iar, o proprietate?
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2020
33krm, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:59, 5 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Daca nu exista niciun act/inscris din care sa rezulte ca au fost dati acesti bani, atunci socrul nu poate dovedi si deci nu poate cere banii inapoi.

nu rezulta ca a fost un imprumut, ci o donatie data sotilor.
Daca poate proba altceva, poate interveni in partajul sotilor si sa isi ceara banii inapoi.

Eu cred ca socrul e mai avantajat daca face un act cu ea ca se obliga sa ii plateasca chiria viager.
Poate fi nevoita sa vanda casa ca s aplateasca sulta sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut mareboys mareboys As dori si eu un raspuns la urmatoarea chestiune: impreuna cu prima sotie am cumparat un apartament in care am ramas eu cu copilul in urma divortului si a ... (vezi toată discuția)
Partaj GINGER GINGER Va rog sa ma ajutati. Fostii mei socri au avut un teren cu o casa de vacanta inceputa in 2001, neterminata care valora aproximativ 300 milioane lei (vechi) . ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj bebelush1900 bebelush1900 Sora mea vrea sa divorteze dupa 40 de ani de casnicie :(. Ea si sotul au in comun un apartement de 3 camere vechi (dobindit in cursul casatoriei). Sotul ei ... (vezi toată discuția)