avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie ipotetica credit ipotecar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie ipotetica credit ipotecar

Buna ziua,

Vreau sa iau un credit ipotecar, eu ca titular de credit, prietena mea coplatitor cu drept de proprietate (din cate am inteles coproprietarii au parti egale)

In cazul in care sa zicem peste 2-3 ani parintii mei ma ajuta cu suma pentru rambursarea anticipata a creditului, dreptul de proprietate se modifica proportional?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 06:37, 7 Iunie 2014
Daca veti cumpara pe cote parti casa, veti fi coproprietari, altfel nu, d-soara poate fi codebitor la credit fara sa fie coproprietar.
Daca veti cumpara pe cote parti pot fi si altele decat egale, insa cum veti cumpara, cotele raman acelesi, nu se vor mofifica daca dvs veti achita in avand, insa aveti un drept de creanta pt ca ati achitat mai mult ca dansa.


Coplatitorul nu devine automat coproprietar, doar daca ati fi casatoriti. Coproprietar devine daca dobandeste acest drept prin contractul de vanzare cumparare.

Dvs sunteti proprietar din momentul semnarii contractului de vanzare, chiar daca platiti pretul in rate bancare. Cand achitati se va ridica ipoteca bancii. Ca veti achita cu banii dvs sau ai parintilor este indiferent, dr de proprietate se consolideaza doar in patrimoniul dvs.

Daca prietena achita unele rate pt dvs, atunci va avea un dr de creanta pt restituirea acestor sume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co-debitor credit popa_ioan_1980 popa_ioan_1980 Buna dimineata. Ma adresez comunitatii avocatnet cu urmatoarea speta: In anul 2007, necasatorit fiind am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)
Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament intre concubini liana vesa liana vesa Buna ziua ,am urmatoarea situatie: In timpul concubinajului de 13 ani parteneri au contractat un credit ipotecar pe o perioada de 25 ani titulatul ... (vezi toată discuția)