avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare sotie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare sotie

Am divortat in ianuarie 2011. Locuim cu chirie in apartamentul mamei mele.Partaj dupa divort nu a fost ca nu avem bunuri de impartit. Avem un baiat de 10 ani care a fost incredintat mamei spre ingrijire. Dupa divort fosta sotie nu vrea sa paraseasca apartamentul . Care sunt procedurile legale de evacuare in cazul in care eu nu sunt proprietarul apartamentului iar fosta sotie nu contribuie la plata chiriei si a utilitatilor?
Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 22:27, 30 Martie 2011
Domnul Dumitrescu,inteleg ca minorul i-a fost incredintat fostei sotii,de care ati divortat de ~2luni.Acum trebuie sa fiti si dvs.intelegator o perioada,pina gaseste si dinsa o locuinta civilizata pentru amindoi.Daca nu va intereseaza viitorul confort al doamnei,cu siguranta al copilului nu cred ca va este indiferent.
Cit despre contributia la cheltuielile de intretinere,la care trebuie sa participe si dinsa,aveti dreptate.
dvs o puteti obliga prin intermediul instantei sa plateasca utilitati si chirie . (asa cum dvs platiti pensie de intretinere)
daca nici dvs nu mai platiti chiria, mama dvs va trebui sa se adreseze instantei, pt rezilierea contractului si evacuarea chiriasilor.
acuma, sunteti parinte, daca mama paraseste casa, ia copilul cu ea ca i-a fost incredintat. are unde sa mearga cu baiatul?
Va multumesc si inteleg mesajul dv. dar eu am intrebat care este procedura legala de evacuare a fostei mele sotii. Indulgent, intelegator am fost si sunt si sigur ca ma intereseaza comfortul copilului meu in mod deosebit ca tata. Nu am descris in detalii situatia ca sa ma intelegeti. Ea se plimba de 3 ani cu copilul meu in casele amantilor ei , uitand de responsabilitatile ei ca sotie si mama, iar cand a fost rejectata de amanti, s-a intors in apartamentul meu sub pretextul ca sunt tatal copilului si trebuie sa-i acord acomodare. Din nefericire pentru mine nu am putut obtine custodia legala a copilului. Divortul a durat un timp destul de suficient (2 ani) timp in care putea sa-si gaseasca locuinta pentru ea si copil, dar a preferat sa foloseasca locuintele amantilor si cand nu ia mai convenit s-a intors in apartamentul meu. Deci concluzia? Doresc sa-mi refac si eu viata si sa am o familie. Ea nu vrea sa se mute sub nici o forma, nu ca nu ar avea timp sa-si gaseasca , nici nu cauta si nici nu o intereseaza ca acum suntem divortati.Nu sunt un abusiv , nici verbal si niciodata nu apelez la forta. Eu doresc sa stiu care e forma legala de evacuare a ei.Sunteti in masura sa-mi raspundeti?
Va multumesc, raspunsul dv este suficient sa inteleg care-i procedura legala.
Mama poate intenta actiune in revendicare.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
Ana-Maria Dutescu, Avocat

Alte discuții în legătură

Solicitare ajutor chris76 chris76 Buna ziua! Locuiesc in apartamentul proprietate al fostei sotii impreuna cu cei 2 copii rezultati din casatorie,care mi-au fost incredintati mie dupa divortul ... (vezi toată discuția)
Revendicare apartament anl pe baza preluarii custodiei copilului de la fosta sotie(ar fi posibil?) sariansari sariansari Buna ziua! In timpul casatoriei am primit cu chirie la stat (primarie) un apartament ANL eu fiind titular de contract. In urma divortului, acum 4 ani, ... (vezi toată discuția)
Evacuare bubutu2 bubutu2 Buna seara!Am facut o intelegere cu fosta soacra ca in schimbul reeducarii copilului incredintat fostei sotii,eu impreuna cu actuala sotie sa putem locui si ... (vezi toată discuția)