am facut o actiune privind obligarea de a face si vineri ajungem la a doua infatisare. paratul a executat obligatia ce o avea, urmand ca vineri la al doilea termen sa imi retrag actiunea, sa renunt la ea. totusi eu pot sa-i cer paratului cheltuieli de judecata plus onorariu de avocat, deoarece mi-a produs un deranj??? adica a asteptat sa-l dau in judecata, apoi imediat si-a efectuat obligatia. ii pot cere cheltuieli de judecata desi vineri imi voi retrage actiunea???????
Daca renuntati la judecata, e posibil sa fiti dvs. obligat sa platiti cheltuieli de judecata:)
De ce nu depune el dovada indeplinirii obligatiei la dosar, dvs. solicitati cheltuieli si se termina procesul?
eu sunt reclamantul, eu am platit taxa de timbru si onorariul avocatului meu iar paratul a efectuat obligatia imediat dupa primul termen. pot sa-i cer cheltuieli de judecata?
S-a inteles ca sunteti reclamantul:) credeti ca daca putea vreun parat sa renunte la judecata, mai exista vreun proces in lumea asta?
Va redau din Codul de procedura civila:
Art. 246. - Reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa.
Renuntarea la judecata se constata prin incheiere data fara drept de apel.
Daca renuntarea s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata, instanta, la cererea paratului, va obliga pe reclamant la cheltuieli.
Cand partile au intrat in dezbaterea fondului, renuntarea nu se poate face decat cu invoirea celeilalte parti.