am dat casa de pensii in judecata, am platit si expertiza, iar expertul mi/a spus ca ar trebui sa ma retrag si mi se inapoiaza banii pe expertiza. As vrea sa stiu daca este asa, si cum se procedeaza.
Daca renuntati la proces inainte de efectuarea expertizei,banii depusi pentru expertiza vi se returneaza,din moment ce expertiza nu a fost efectuata.Adresati-va instantei de judecata cu cerere scrisa in care aratati ca renuntati la judecata,in temeiul art.246 Cod Proc.civ.,inainte de efectuarea expertizei.
Atentie,potrivit aceluiasi text de lege,paratul poate solicita cheltuieli de judecata-daca exista si pot fi dovedite.
Sectiunea V - Renuntarea la judecata si renuntarea la drept
Art. 246
Reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa. Renuntarea la judecata se constata prin incheiere data fara drept de apel. Daca renuntarea s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata, instanta, la cererea paratului, va obliga pe reclamant la cheltuieli. Cand partile au intrat in dezbaterea fondului, renuntarea nu se poate face decat cu invoirea celeilalte parti.
Va rog un sfat
noisette
am facut o actiune privind obligarea de a face si vineri ajungem la a doua infatisare. paratul a executat obligatia ce o avea, urmand ca vineri la al doilea ... (vezi toată discuția)