avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daune morale - penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daune morale - penal

exista cumva o oarecare limita de acordare a daunelor morale? sau cere fiecare cat vrea?
de exemplu m-i sa cerut pentru accident rutier cu vatamare din culpa suma de 1 miliard 800, si instanta a stabillit despagubiri in valoare de 60 milioane vechi. la apel sa majorat la 500 milioane lei vechi. acum am bagat recurs pentru a face sa scada acesta suma . e posibil sa scada sau sa cresca ? si daca oricum indiferent de suma nu am bani ce se intampla ?
Cel mai recent răspuns: sandel1 , utilizator 15:44, 8 Septembrie 2008
NU exista vreo prevedere legala care sa limiteze in sus, sau in jos cuantum-ul daunelor morale.
500 mil. mi se pare o suma foarte mare pentru vatamre din culpa.
Daca ati declarat recurs, nu aveti cum sa va agravati situatia in propria cale de atac. deci la mai mult de 500 mil. nu puteti fi obligat.

Daca refuzati sa platiti, se va face popriere pe salar, apoi se poate trece la executarea silita a bunurilor.

Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
Nu ati avut asigurare RCA la data producerii accidentului??
bunuri nu am pe numele meu iar din salariu pe care il pot dovedi legal prin acte daca scad cheltuielile nu mai imi ramane nimic, chiar mai imi trebuie bani cum ar veni ca sa le pot acoperi, vorbesc de rata la banca , chirie , telefon , cheltuieli de intrtinere si de subzistenta am salar 1000 de ron legal si cheltuieli de 1500 de ron deci cum ramane cu modul de plata in acest caz ???
nu nu am avut RCA pentru ca am cumparat masina din piata cu numere de belgia si am cumparat-o cu gand sa o inmatriculez intre timp s-a produs accidentul si am aflat ca nu aveam asigurare valabila ( era una originala dar pe curat cum se zice si completata aiurea probabil de vanzator) deci falsa si am mai fost si pacalit. deci am cumparat o masina cu asigurare falsa, am fost tras in teapa pe romaneste, s-a produs accidentul si eu trebuie sa trag ponoasele din cauza la asigurarea aia nenorocita.
Asta inseamna ca , la data accidentului aveati o asigurare de la o firma belgiana. trebuie sa stiti ca,, potrivit conventiilor internationale, chiar daca asigurarea era falsa, modificata, chiar si expirata, firma externa tot plateste si exista in tara o institutie care reglementeaza astfel de cazuri.
Insa am nevoie de mai multe informatii: data producerii accidentului ( pentru a vedea legea aplicabila); perioada in care ati folosit masina? date despre acea asigurare, indiferent cum e ea, nr. inmatriculare vehicul, data incheierii contractului de vanzare-cumparare, etc.

E bine sa va ganditi ca, datorita legislatiei europene, si in cazul dvs. putem folosi chiar asigurarea nenorocita pentru a putea r fi scutit macar de plata daunelor

Alte discuții în legătură

Daune morale in caz de accident cu vatamare corporala din culpa. ovidiusimion ovidiusimion Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta de a ma ajuta cu cateva informatii si sfaturi in cazul unui accident soldat cu vatamare corporala din cupla. In ... (vezi toată discuția)
Accident de masina atena12 atena12 Buna ziua,In urma cu 1 an si 7 luni am accidentat pe cineva cu masina pe trecerea de pietoni.Am ajuns la spital si in urma tomogralufui si a altor analize s a ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporata din culpa PamPac PamPac o sa incerc sa sintetizez pe scurt cele intamplate: tatal meu conducea un autoturism, a depasit o masina care era parcata jumatate pe trotuar (a trecut cu 40 ... (vezi toată discuția)