avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune unic mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune unic mostenitor

Buna seara!
Bunica prietenului meu a decedat in octombrie 2010, iar acesta este unicul mostenitor. Tatal sau, adicul fiul defunctei, a decedat in 2005. Ce trebuie sa facem in continuare?
Deasemenea, mai doresc sa aflu cateva informatii. Dupa decesul tatalui sau, prietenul meu nu a deschis succesiune dupa tatal sau. Mentionez ca este unicul fiu, iar mama sa este inca in viata. In acest caz cum trebuie procedat, avand in veder ca au trecut deja 6 ani?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andreeatum , utilizator 22:58, 30 Martie 2011
Va trebui sa mearga la notar ca sa i se elibereze
certificat de mostenitor!
Va multumesc. Se poate merge la orice notar? Va intreb pentru ca bunica lui si, implicit proprietatile in cauza, se afla in jud. Vrancea. Se poate apela la un notar din Bucuresti? Aveti idee cam care ar putea fi costurile? ma car orientativ.
Multumesc
daca defunctii au avut ultimul domiciliu in bucuresti, atunci da.
Deci trebuie mers in mod obligatoriu la un notar de pe raza judetului in care a avut ultimul domiciliu defuncta. In legatura cu cealalta problema, ce ma puteti sfatui?
Va multumesc
nu.
trebuie sa consultati un notar.
onorariul sa va calcul functie de valoarea masei succesorale.

Alte discuții în legătură

Succesiune pepike pepike Dupa bunica mea mostenitorii sunt eu si sora mea (tatal, singurul fiu al bunicii a decedat). Ultimul domiciuliu a bunicii era intr-un oras mic in judetul ... (vezi toată discuția)
Mostenire olgaaneta olgaaneta bunica sotului a decedat in 18.04.1993, in 8.02.1995 s-a emis un certificat de mostenitor de pe urma defunctei, mostenitorii fiind cei trei fii ai ei dar nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren arabil alex9210 alex9210 Buna seara, bunicii mei au detinut o suprafata de teren , tatal meu fiind unicul mostenitor, in cele din urma accesta a decedat fara sa faca succesiunea, ... (vezi toată discuția)