avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Dupa bunica mea mostenitorii sunt eu si sora mea (tatal, singurul fiu al bunicii a decedat). Ultimul domiciuliu a bunicii era intr-un oras mic in judetul Bihor. Eu locuisesc momentan in Oradea. Intrebarea mea este ca pot sa depun cererea pt succesiune si la un notar din Oradea, sau toate actele pentru succesiune trebuie depuse la un notar din orasul unde era bunica domiciliata?
Multumesc pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 15:01, 17 Noiembrie 2009
deschiderea succesiunii(depunerea actelor) se face la locul in care se afla bunul principal al masei succesorale. in cazul dv. deschiderea succesiunii se va face in acel mic oras si nu in Oradea, atita timp cit in acea localitatea de afla bunuri imobile: casa/e, teren/ uri.
Procedura succesorala notariala se deschide in localitatea in raza careia defunctul si-a avut ultimul domiciliu.

Dezbaterea succesiunii , iesirea din indiviziune sunt de competenta notarului in a carei raza teritoriala s-a regasit ultimul domiciliu al defunctului .
Locul deschiderii succesiunii este ultimul domiciliu (voluntar sau legal) al defunctului.
buna ziua!
trebuie sa mergeti la un BNP din raza ultimului domiciliu al defunctei.
daca nu puteti face acest lucru, puteti imputernici pe cineva sa faca demersurile pt dezbaterea succesiunii.
dar pt o astfelde procura trebuie sa va prezentati la un BNP cu buletinul+ certificatul de deces in orignal sau copie legalizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune danliviu danliviu Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo limitare asupra locatiei unde se va deschide succesiune. Situatii sta in felul urmator, se doreste sa se ... (vezi toată discuția)
Atacarea actelor de donatie , contractelor de intretinere monahelenus monahelenus AM inteles ca acest cod nou civil aduce cateva schimbari asupra posibilitatii de a ataca actele de donatie sau c de intretinere.. Daca bunicii decedati in ... (vezi toată discuția)
Succesiune unic mostenitor andreeatum andreeatum Buna seara! Bunica prietenului meu a decedat in octombrie 2010, iar acesta este unicul mostenitor. Tatal sau, adicul fiul defunctei, a decedat in 2005. Ce ... (vezi toată discuția)