avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere Succesiune

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo limitare asupra locatiei unde se va deschide succesiune.
Situatii sta in felul urmator, se doreste sa se deshida in Alexandria - Telorman insa de la primaria Zimnicea, localitate in care si-a avut domiciliul defunctul, mi s-a spus ca se poate deschide succesiune doar in Zimnicea.
In aceasta localitate exista un singur notar, situatie ce justifica suspiciunile pe care le am.
Din cautarile pe care le-am facut nu a reiesit vreo astfel de restrictie. Posturile care se refereau la deschiderea de succesiuni spunea ca se pot face aceste demersuri la un notarit sau in unel cazuri cand exista anumite neclaritati, am vazut ca se poate face in instanta, ceea ce nu ma intereseaza.

Va multumesc pentru suport.
Cel mai recent răspuns: Eugen Enescu , Consilier juridic 12:01, 14 Iunie 2010
buna ziua!
cererea pt deschiderea procedurii succesorale se face fie la un BNP/instanta din raza ultimului domiciliu al defunctului.
limitarile le gasiti in legea 36/1995.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
ContSters97658, utilizator
cererea pentru deschiderea succesiunii se depune numai la unul dintre notarii publici de la locul unde se afla ultimul domiciliu al persoanei decedate.;)

Succesiunile se deschid prin moartea defunctului.

Dezbaterea succesiunii se face la notariatul din zona unde defunctul a avut ultimul domiciliu, in cazul dvs., la notariatul din Zimnicea.Ati fost indrumata corect de catre reprezentantii Primariei.:)

Daca aveti suspiciuni, desi nu-mi dau seama la ce anume va referiti, puteti sa apelati la asistarea/consultarea unui avocat pe tot parcursul derularii procedurii.
Daca aveti suspiciuni cu privire la singurul notar din localitate, nu puteti sa il evitati decat prin dezbaterea succesiunii in instanta.
Daca aveti suspiciuni puteti sa desbateti succesiunea in instanta prin tranzactie, va costa si mai putin, in ceea ce priveste BNP nu puteti decat in orasul Zimnicea unde a a avut ultimul domiciliu defunctul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune pepike pepike Dupa bunica mea mostenitorii sunt eu si sora mea (tatal, singurul fiu al bunicii a decedat). Ultimul domiciuliu a bunicii era intr-un oras mic in judetul ... (vezi toată discuția)
Succesiunea casei maneaflorentina31 maneaflorentina31 Succesiunea pe casa si terenul in locuinta se face separat de un al teren tot al titularului dar aflat in alta localitate? (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala intre frati vitregi ContSters126916 ContSters126916 Am o sora vitrega din a doua casatorie a tatalui.Cum relatia dintre noi a fost una superficiala,am preferat sa stau in umbra,pentru a nu dauna relatiei tatalui ... (vezi toată discuția)