avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

bunica sotului a decedat in 18.04.1993, in 8.02.1995 s-a emis un certificat de mostenitor de pe urma defunctei, mostenitorii fiind cei trei fii ai ei dar nu s-a facut si iesirea din indiviziune la rol figurand tot bunica;in 2004 a decedat unul din fii si in 2007 inca unul din ei; la data aceasta sunt urmasi fiul in viata si cinci nepoti de la cei doi fii decedati.In timpul vietii celor doi fii s-a facut vanzarea casei batranesti cu chitanta de mana dar pentru terenul arabil si vie nu s-a incheiat nici-o tranzactie.; Care sunt pasii de urmat pentru a definitiva actele si unde tinand cont de faptul ca defuncta bunica a avut ultimul domiciliu in judetul Galati, unul din nepoti are domiciliul in Galati iar fiul in viata si ceilalti 4 nepoti au domiciliu in Focsani-Vrancea?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:55, 19 Noiembrie 2009
buna ziua!
in primul rand trebuia sa duceti CM la adm financiara, unde trebuia sa se faca schimabarea de rol fiscal, asta trebuia facuta in termen de 30 de zile de la data emiterii CM.
cu privere la cei 2 fii ai bunicii, mostenitorii acestora trebuie sa dezbata succesiunile celor 2 la notarul din raza ultimului domiciliu al fiecaruia.
cu privire la chiatanta de mana care s-a semnat, in ce an s-a intamplat acest lucru?
functie de an, promitentii cumparatori pot promova actiunea.
trebuie sa se judece in contradictoriu cu copii buncii in viata, si cu mostenitorii celor decedati.
multumesc. care e instanta competenta pentru introducerea actiunii de iesire din indiviziune? judecatoria Galati sau judecatoria Tecuci? terenul este in comuna Gohor- jud. Galati; am aflat ca adm. financiara este in comuna Munteni.
buna ziua!
cu privire la actiunile pt dezbaterae succesiunii este competenta instanta dela ultimul domiciliul al defunctului.
cu privire la actiunea pt ca instanta sa pronunte o hoatarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare este competenta instanta de la locul situarii bunului imobil.
la instanta sa faceti iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire indiviziune - instanta competenta faneduru74 faneduru74 Care este instanta competenta sa solutioneze o cerere de indiviziune asupra unui teren potrivit noului cod de procedura civila? (vezi toată discuția)
Succesiune dumitruv dumitruv soacra mea a decedat in iulie2010.avea 2 fii,unul decedat la randul sdau cu 2 baieti si unul in viata. stiu ca ca nepotii soacrei au dreptul la succesiune dupa ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune km km In urma decesului bunicilor mei a ramas o masa succesorala care a fost mostenita de cei 3 copii ai lor. Acestia, la randul lor au decedat, iar noi, urmasii ... (vezi toată discuția)