avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

In urma decesului bunicilor mei a ramas o masa succesorala care a fost mostenita de cei 3 copii ai lor. Acestia, la randul lor au decedat, iar noi, urmasii lor, vrem sa iesim din indiviziune. Problema este ca pentru unul din fiii bunicilor nu s-a dezbatut succesiunea si, in consecinta, urmasii acestuia (sotia si doua fiice) nu au calitatea de mostenitori. Rugamintea mea este sa ma ajute cineva cu sfaturi competente pentru a lamuri doua aspecte:
1. Daca deschidem proces, pe cine chemam in instanta din partea fiului decedat pentru care urmasii nu au dezbatut succesiunea, daca acestia nu au calitatea legala de mostenitori ?
2. Eu as dori sa transmit verisoarei mele (mostenitoare din partea celui de-al doilea fiu) drepturile ce le detin ca mostenitor din masa succesorala respectiva. Sub ce forma as putea: vanzare, cesiune etc.?
Multumesc anticipat pentru raspuns (-uri).
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 19:53, 4 August 2011
1. intai trebuie dezbatuta succesiunea si dupa acel fiu al bunicii. Succesiunea poate fi dezbatuta si la cererea partilor interesate, adica si la cererea dvs, care aveti interesul sa va valorificati drepturile in calitate de mostenitor. Deci puteti deschide dvs succesiunea, la biroul notarului din circumscriptia judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu, va cita sotia si copii defunctului, sau puteti merge in instanta, facand acelasi lucru.
2. dupa iesirea din indiviziune puttei instraina dreptul dvs de proprietatea asupra lotului ce v a cazut ca urmare a partajului fie prin act cu titlu oneros (vanzare cumparare) sau prin donatie (titlu gratuit)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din indiviziune simultan cu dezbaterea mostenirii DARIAE DARIAE Buna seara! Bunicii mei au auvut trei copii. Dupa decesul bunicului meu cand am facut dezbaterea mostenirii, unul dintre copii si bunica mea au renuntat la ... (vezi toată discuția)
Problema vanzare teren de catre un co-indivizar cezarad cezarad Ma confrunt cu o problema. M-am inteles cu o persoana sa imi vanda un teren. Acea persoana era co-proprietar pe teren impreuna cu sotia sa, care a decedat. ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren / chitanta de mana cu martori bukinst bukinst Un numar de 4 mostenitori, din 5, ai unui autor decedat (matusa) au vandut in 1994, un teren intravilan cu chitanta, neexistand titlu proprietate. Nu s-a ... (vezi toată discuția)