avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Iesire indiviziune - instanta competenta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Iesire indiviziune - instanta competenta

Care este instanta competenta sa solutioneze o cerere de indiviziune asupra unui teren potrivit noului cod de procedura civila?
Poate avea legatura cu izvorul indiviziunii. In cererile privitoare la imobile, instanta competenta este instanta in circumpscriptia careia se afla terenul. Daca indiviziunea provine din mostenire, atunci instanta de la locul deschiderii succesiunii.
Pai bunicul a decedat la un spital din sect.4 ... desi el domicilia in sect.2. NU am dezbatut succesiunea
In cazul in care nu ati dezbatut succesiunea, intai trebuie rezolvat acest aspect si apoi in cazul in care nu va intelegeti cu privire la partajarea masei succesorale, formulati actiune in instanta. In prezent, in lipsa dezbaterii succesiunii, nu aveti calitate de mostenitor si nici nu ati mostenit nimic inca astfel incat sa puteti solicita iesirea din indiviziune.
Banuiesc ca, la spital a ajuns in urma unei afectiuni... nu cred ca a avut domiciliul in spital !!!!!

Deci, ultimul domiciliu inaintea decesului a fost in sectorul 2.

Instanta competenta este judecatoria sectorului 2.
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
SI nu le pot face pe amandoua odata ? (adica dezbaterea succesiunii si indiviziunea)

Alte discuții în legătură

Succesiuni succesive-competenta ContSters330712 ContSters330712 \\\\"Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu art. 117 alin. (3) NCPC, actuala reglementare instituie competenţa ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire- competenta miky1010 miky1010 Dezbaterea pentru un apartament din Adjud se poate face la Galati? (vezi toată discuția)
succesiune in judetul buzau ghbala ghbala Se poate deschide dosar de succesiune in Bucuresti cu toate persoanele din Bucuresti , bunurile in discutie fiind in judetul Buzau ? (vezi toată discuția)