avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune in judetul Buzau
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune in judetul Buzau

Se poate deschide dosar de succesiune in Bucuresti cu toate persoanele din Bucuresti , bunurile in discutie fiind in judetul Buzau ?
Cel mai recent răspuns: ghbala , utilizator 18:14, 19 Martie 2017
Buna seara,
Competenţa teritorială
Art. 118
Cererile privitoare la moştenire
(1) În materie de moştenire, până la ieşirea din indiviziune, sunt de competenţa exclusivă a instanţei celui din urmă domiciliu al defunctului:
1. cererile privitoare la validitatea sau executarea dispoziţiilor testamentare;
2. cererile privitoare la moştenire şi la sarcinile acesteia, precum şi cele privitoare la pretenţiile pe care moştenitorii le-ar avea unul împotriva altuia;
3. cererile legatarilor sau ale creditorilor defunctului împotriva vreunuia dintre moştenitori sau împotriva executorului testamentar.
(2) Cererile formulate potrivit alin. (1) care privesc mai multe moşteniri deschise succesiv sunt de competenţa exclusivă a instanţei ultimului domiciliu al oricăruia dintre defuncţi.
Competenţa teritorială

Art. 117
Cererile privitoare la imobile
(1) Cererile privitoare la drepturile reale imobiliare se introduc numai la instanţa în a cărei circumscripţie este situat imobilul.
(2) Când imobilul este situat în circumscripţiile mai multor instanţe, cererea se va face la instanţa domiciliului sau reşedinţei pârâtului, dacă aceasta se află în vreuna dintre aceste circumscripţii, iar în caz contrar, la oricare dintre instanţele în circumscripţiile cărora se află imobilul.
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică, prin asemănare, şi în cazul acţiunilor posesorii, acţiunilor în grăniţuire, acţiunilor privitoare la îngrădirile dreptului de proprietate imobiliară, precum şi în cazul celor de împărţeală judiciară a unui imobil, când indiviziunea nu rezultă din succesiune.


Pentru stabilirea notarului competent sau a instantei competente teritorial se ia in seama ultimul domiciliu al defunctului fara a conta unde se afla bunurile respective care au ramas in masa succesorala.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire- competenta miky1010 miky1010 Dezbaterea pentru un apartament din Adjud se poate face la Galati? (vezi toată discuția)
Unde se face succesiunea lutierul15 lutierul15 am o sora decedata care are a avut domiciliul in C.I. in jud Satu-Mare,tot acolo a decedat , bunurile si proprietatea care intra in discutie sunt-o livada in ... (vezi toată discuția)
Succesiune + partaj teren agricol cl710521 cl710521 Buna seara, avem un titlu de proprietate pentru un teren agricol, pe numele a 3 frati dintre care unul decedat (mama mea). Suprafata terenului este impartita ... (vezi toată discuția)