avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... unde se face succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

unde se face succesiunea

am o sora decedata care are a avut domiciliul in C.I. in jud Satu-Mare,tot acolo a decedat , bunurile si proprietatea care intra in discutie sunt-o livada in jud.Satu-Mare si o casa cu gradina in jud.Buzau unde a locuit efectiv in ultimii 10 ani.
Pentru a se face succesiunea trebuie sa merg in Satu-Mare sau exista si o alta solutie-mentionez ca eu locuiesc in jud.Buzau.
Multumesc.
Ultimul domiciliu al defunctei. Deci, Satu Mare.
Competenţa teritorială
Art. 118
Cererile privitoare la moştenire


(1) În materie de moştenire, până la ieşirea din indiviziune, sunt de competenţa exclusivă a instanţei celui din urmă domiciliu al defunctului:


1. cererile privitoare la validitatea sau executarea dispoziţiilor testamentare;
2. cererile privitoare la moştenire şi la sarcinile acesteia, precum şi cele privitoare la pretenţiile pe care moştenitorii le-ar avea unul împotriva altuia;
3. cererile legatarilor sau ale creditorilor defunctului împotriva vreunuia dintre moştenitori sau împotriva executorului testamentar.
(2) Cererile formulate potrivit alin. (1) care privesc mai multe moşteniri deschise succesiv sunt de competenţa exclusivă a instanţei ultimului domiciliu al oricăruia dintre defuncţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire- competenta miky1010 miky1010 Dezbaterea pentru un apartament din Adjud se poate face la Galati? (vezi toată discuția)
succesiune in judetul buzau ghbala ghbala Se poate deschide dosar de succesiune in Bucuresti cu toate persoanele din Bucuresti , bunurile in discutie fiind in judetul Buzau ? (vezi toată discuția)
Declinare competenta -judecare iesire din indiviziune DANCAPITAN65 DANCAPITAN65 Tata si sora mea au mostenit in urma decesului mamei un imobil situat in jud. Bacau, eu renuntand la mostenire. Ulterior, introducandu-se pe rolul instantei ... (vezi toată discuția)