avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii la intretinere de peste 70000 la o singura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii la intretinere de peste 70000 la o singura familie ! Solutia ?!

Locuiesc intr-un bloc unde locatarii au datorii la intretinere de ordinul zecilor de mii de lei , sunt datornici si cu 70.000 lei . In total sunt vreo 30 de apartamente cu datorii foarte mari la intretinere , de exemplu familii cu datorii de peste 5000 lei , altele cu 10.000 etc. In conditiile in care pentru acest bloc nu exista asociatie de locatari, ce as putea face eu , ca si persoana fizica ? Mentionez ca azi , s-a oprit furnizarea cu apa rece si implicit apa calda ..si este inuman si tragic ca in ziua de azi , sa locuiesti la bloc si sa nu iti curga " apa pe teava ".Exista solutii legale pentru remedierea situatiei ?
Cel mai recent răspuns: sionalina , utilizator 00:04, 2 Aprilie 2011
adica 700 milioane vechi? n-au platit intretinere de vreo... 20 de ani?
... ca persoana fizica...
ori plecati de acolo:yeah:
ori infintati asociatia de proprietari si faceti ce trebuie mai depate=D>
@suinalina,
Dar dumneavoastra, persoana fizica, ce cautati pe acolo? Ati cumparat acum apartamentul sau sunteti mai de mult in acest bloc?
Dar daca nu exista asociatie, de unde stiti ca vecinii au datorii? Cine afiseaza aceste datorii?
Dati-ne cateva elemente ca poate vine vreo sugestie sa va descurcati.
Poate aveti totusi o persoana care se ocupa de acel bloc, de incasari, de furnizori...
Da blocul mai are apa, caldura, gaze? Cam mari datoriile sa mai aiba ceva utilitati....
Eu am o nepoata care locuieste intr-un bloc cu o asociatie unde proprietarii au acumulat datorii la furnizori. Acum de exemplu apa rece a fost oprita pentru toti proprietarii. Cei buni platnici au avantajul ca obtin pe loc o adeverinta de la asociatie ca sunt cu platile la zi , i-si intocmesc un proiect de contorizare separata care costa aprox. 500,00 lei cu tot cu lucrarea pana in casa.Distribuitorul de apa si canalizare v-a monta un distribuitor gratuit cu 20 de iesiri la subsolul blocului de unde fiecare este invitat sa se branseze separat prin montarea unui apometru de clasa superioara si incheierea unui contract de furnizare( dupa ce se acihta debitul bineinteles).

Am vazut si eu distribuitoarele care se doresc montate in toate subsolurile de bloc din oras ( Galati) sunt meserias facute au chiar si o teava de retur.=D>

Stau si ma gandesc de ce oare nu s-a realizat contorizarea separata si incheierea de contracte individuale la toate utilitatile fiind asa simpla solutia tehnica?. Daca se realiza acest lucru oare proprietarii mai erau interesati de centralele individuale?. Parca cineva ne-a pus mana la ochi sa nu vedem bine caci suntem totusi un popor cu initiativa.
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
johnpescar, utilizator

Alte discuții în legătură

Contorizare separata eduard985 eduard985 Buna ziua, Sunt un locatar al unui ansamblu rezidential care contine 6 blocuri a cate 2 scari fiecare. Deoarece unii locatari nu platesc intretinerea si sunt ... (vezi toată discuția)
Presedintele nu doreste sa-mi ia in calcul consumul la apometre bogatasu79 bogatasu79 Am si eu o problema: acum doua luni am aflat si eu ca avem la parterul blocului unde locuiesc montat un ceas de apa rece.Am aflat de acesta datorita faptului ... (vezi toată discuția)
O problema cu apa rece de la apa nova..... IonCristi79 IonCristi79 Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi locuiesc in Bucuresti sectorul 5. De ceva timp exista o problema la mine in bloc legata de apa rece de la Apa Nova. Avem ... (vezi toată discuția)