avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii la intretinere de peste 70000 la o singura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii la intretinere de peste 70000 la o singura familie ! Solutia ?!

Locuiesc intr-un bloc unde locatarii au datorii la intretinere de ordinul zecilor de mii de lei , sunt datornici si cu 70.000 lei . In total sunt vreo 30 de apartamente cu datorii foarte mari la intretinere , de exemplu familii cu datorii de peste 5000 lei , altele cu 10.000 etc. In conditiile in care pentru acest bloc nu exista asociatie de locatari, ce as putea face eu , ca si persoana fizica ? Mentionez ca azi , s-a oprit furnizarea cu apa rece si implicit apa calda ..si este inuman si tragic ca in ziua de azi , sa locuiesti la bloc si sa nu iti curga " apa pe teava ".Exista solutii legale pentru remedierea situatiei ?
Cel mai recent răspuns: sionalina , utilizator 00:04, 2 Aprilie 2011
adriantot a scris:

@suinalina,
Dar dumneavoastra, persoana fizica, ce cautati pe acolo? Ati cumparat acum apartamentul sau sunteti mai de mult in acest bloc?
Dar daca nu exista asociatie, de unde stiti ca vecinii au datorii? Cine afiseaza aceste datorii?
Dati-ne cateva elemente ca poate vine vreo sugestie sa va descurcati.
Poate aveti totusi o persoana care se ocupa de acel bloc, de incasari, de furnizori...


Apartamentul a fost cumparat in urma cu vreo 8 ani , cand nu erau probleme de genul asta. Initial exista asociatie si sincer acum nu stiu de ce nu mai exista, dar stiu sigur ca nu mai exista .Si totusi avem o persoana care se ocupa de acest bloc , efectiv afiseaza lunar un tabel in care sunt trecuti toti locatarii cu suma de bani restanta ( daca exista ) + intretinerea pe luna respectiva . Ce inseamna intretinerea pe luna respectiva ?! Doar apa rece si gunoiul ! La noi nu exista lumina pe casa scarii de un an de zile , calorifere pe casa scarii , nu exista femeie de serviciu, nimic! Si s-au renuntat treptat la toate astea pentru ca n-au vrut unii locatari sa plateasca serviciile de care puteam beneficia cu totii ... pe principiul "gratuit daca se poate , sau mai bine fara" ! Sper ca nu am fost prea ironica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contorizare separata eduard985 eduard985 Buna ziua, Sunt un locatar al unui ansamblu rezidential care contine 6 blocuri a cate 2 scari fiecare. Deoarece unii locatari nu platesc intretinerea si sunt ... (vezi toată discuția)
Presedintele nu doreste sa-mi ia in calcul consumul la apometre bogatasu79 bogatasu79 Am si eu o problema: acum doua luni am aflat si eu ca avem la parterul blocului unde locuiesc montat un ceas de apa rece.Am aflat de acesta datorita faptului ... (vezi toată discuția)
O problema cu apa rece de la apa nova..... IonCristi79 IonCristi79 Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi locuiesc in Bucuresti sectorul 5. De ceva timp exista o problema la mine in bloc legata de apa rece de la Apa Nova. Avem ... (vezi toată discuția)