avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Perle, nestemate, bijuterii si francutii de-ale ...
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Perle, nestemate, bijuterii si francutii de-ale legiuitorilor nostri dragi

Un calduros "neata" tuturor!
Stiti deja care este regula cu perlele si nestematele, nu-i asa? Ei bine, am observat ca legiuitorii nostri dragi nu se sfiesc sa se certe cu coana Gramatica (aia grasa si antipatica) ori cu duduia Ortografia (asta o sa ramana nemaritata pentru ca-i prea pretentioasa) si nici macar cu baba Logica Debunsimt (asta a fost, pe rand, nevasta lui mos Socrate si apoi s-a casatorit cu ala din Stagira ... s.a.m.d. nu va zic de cate ori a fost maritata ca va speriati).
Decalogul acestui topic este:
1. Se admit numai texte din acte normative ROMANESTI, indiferent de nivelul lor (de la Constitutie pana la HCL-uri). Se admit si acte normative abrogate pentru ca scopul este sa-l facem pe legiuitor sa nu mai comita bazaconii, insa va rog sa NU postati din legiuirile de acum 200 de ani si sa va tavaliti de ras ca aia scriau "pre" in loc de "pe".
2. Se va posta numai textul care contine perla NU tot actul normativ, ca altfel ne dau Alin sau Andreea (ori amandoi) afara de pe server;
3. Trebuie neaparat aratat actul normativ care contine perla;
4. Perla va purta un titlu (optional) care sa ne faca sa intelegem mai bine "profunzimile abisului intelectual care i-au dat nastere"
5. Se admit comentarii la cele postate de altul cu conditia sa fie in acelasi mesaj cu o perla gasita de comentator (asa va stimulez sa cautati :P ).
PS Fiecare regula se citeste de doua ori, de aceea l-am numit "decalog" ;)


Aici radio Varfurile! La semnalul urmator ora exacta a fost aproximativ 7 si ceva Dl. Mordechai Buxbaum va prezinta prima perla gasita in dimineata aceasta.

Persoana ca obiect al raportului juridic :O

Toate efectele hotararilor judecatoresti de condamnare cu caracter politic prevazute la art.1 sunt inlaturate de drept. Aceste hotarari nu pot fi invocate impotriva persoanelor care au facut obiectul lor.

Legea nr. 221/2009 art. 2
Din entuziasm!
Am aderat la U.E. :thumbup:Am promulgat si am plecat in vacanta...sa vedem si noi cum arata (o) U.E....Publicam erata la intoarcere!



Art. IV. - (1) La data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, prevederile titlului IV - Impozitul pe veniturile microintreprinderilor din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta lege, se abroga.




(punctele 67-69 din Codul Fiscal reglementeaza modalitatea de impozitare a microintreprinderilor pentru 2007, asa cum a fost modificata si aprobata de Parlament.)



Lege 343 / 2006

-eroare tehnica:stunned: Surata coanei Gramatica si a celorlalte, care vasaz'ica madam Logica e si ea in divort cu guvernantii. De muuult!!!
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
ContSters167247, utilizator
u.b.i.k. a scris:

Dl. Mordechai Buxbaum va prezinta prima perla gasita in dimineata aceasta.

Persoana ca obiect al raportului juridic :O

Toate efectele hotararilor judecatoresti de condamnare cu caracter politic prevazute la art.1 sunt inlaturate de drept. Aceste hotarari nu pot fi invocate impotriva persoanelor care au facut obiectul lor.

Legea nr. 221/2009 art. 2


Aceasta dispozitie aminteste de institutia SCLAVIEI.
Sclavul era socotit pur si simplu un lucru (un obiect).

Adalbert, te felicit pentru initiativa si propun sa adaugam perlelor si o minima explicatie ca sa inteleaga si "ganditorii" textelor legale unde au sfeclit-o.
Initiativa laudabila, u.b.i.k. =D>=D>=D>=D>
Voi incepe sa caut si eu "perle" ale "Bravilor nostri legiuitori", :rtfm:, :closedtopic:, sigur nu va fi greu sa gasesc.
Sunt stupid ...dar ma tratez


Avand in vedere ca transpunerea si implementarea in legislatia nationala a Directivei 2008/48/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 23 aprilie 2008 privind contractele de credit pentru consumatori si de abrogare a Directivei 87/102/CEE a Consiliului trebuie realizata pana la data de 11 iunie 2010, adoptarea prezentei ordonante de urgenta se impune pentru a permite creditorilor sa indeplineasca obligatiile prevazute in actul normativ european, astfel incat sa fie atins obiectivul de creare a pietei interne comunitare, care impune asigurarea unui cadru de reglementare unitar la nivelul Uniunii Europene.


In forma publicata initial, OUG 50 are un caracter retroactiv, lucru interzis in directiva europeana. In preambulul ordonantei legiuitorul a scris ca pune in aplicare directiva europeana.


edit later: accept ca nu e "tocmai exact"...dar ce ar fi ca legiuitorul sa nu mai intervina in buzunarul meu pe credite angajate? Parca ar fi mai bine...am schimba impreuna legea

:bow:
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
ContSters167247, utilizator
@io_ha_na_c: ce spuneti dvs nu este tocmai exact. Aplicarea imediata a legii noi situatiilor juridice in curs de desfasurare (contracte in derulare) nu este un caz de retroactivitate.
Ar trebui mentionat si ca vorbim de directiva 2008/48/CE, care prevede in art. 30 ca "Prezenta directivă nu se aplică contractelor de credit existente la data intrării în vigoare a măsurilor naționale de punere în aplicare."

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu (auto) vs. partaj vidoqc vidoqc Art. 8, litera F din OUG 9/2013 spune ca sunt scutite de la plata taxei Timbrului de Mediu vehiculele obtinute prin PARTAJ! Partaj voluntar, facut de un ... (vezi toată discuția)
Timbru mediu just_hara just_hara Cum pot inmatricula o masina adusa din Germania in Romania fara sa platesc TIMBRUL de Mediu folosindu-ma de ART 8 lit f din OUG 9/2013, si anume:autovehicul ... (vezi toată discuția)
Ordonanþa nr. 16/2013 pentru modificarea ºi completarea legii nr. 571/2003 30 LAURA 30 LAURA Buna ziua, Dupa cum se stie in ultimul timp tot mai mulet persoane au \\" fentat \\" taxa de timbru la inmatricularea unei masini prin metoda partajului ... (vezi toată discuția)