avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbru Mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbru Mediu

Cum pot inmatricula o masina adusa din Germania in Romania fara sa platesc TIMBRUL de Mediu folosindu-ma de ART 8 lit f din OUG 9/2013, si anume:autovehicul obtinut in urma unui partaj.
- ce ar trebui sa fac???
(am inteles ca deja s-au facut inmatriculari)
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 18:55, 4 Iulie 2013
in principiu auto trebuie cumparat de doua persoane (sa nu fie sot si sotie), se merge la notar unde se face partajul (una din persoane devine singur proprietar si se obliga sa-i plateasca celei de-a doua persoane o sulta, o despagubire), iar cu actul de la notar se merge la inmatriculare, in loc de dovada de plata a timbrului de mediu.
Faceti partaj voluntar notarial si in baza art. 8 din legea 9/2013 sunteti scutit de plata timbrului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto 2013 gabriela_munteanu gabriela_munteanu am citit un articol despre o metoda de a eluda plata taxei de mediu in 2013. stiti cumva daca este posibila aplicarea ei? am de inmatriculat o Lancia micuta ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu (auto) vs. partaj vidoqc vidoqc Art. 8, litera F din OUG 9/2013 spune ca sunt scutite de la plata taxei Timbrului de Mediu vehiculele obtinute prin PARTAJ! Partaj voluntar, facut de un ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca coproprietar klose klose Bună ziua. Mă aflu în situația de a fi moștenitorul unui autoturism de la fratele meu. Eu dețin 50 % din autoturism, iar părinții mei ... (vezi toată discuția)