avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto 2013
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto 2013

am citit un articol despre o metoda de a eluda plata taxei de mediu in 2013. stiti cumva daca este posibila aplicarea ei? am de inmatriculat o Lancia micuta din Italia si ma costa in jur de 1500 de euro.

"Maşina este cumpărată, să zicem din Germania, şi apoi vândută pe baza unui act de mână la doi cumpărători din Cluj. Cei doi încep demersurile pentru înmatricularea maşinii şi, după ce ajung la RAR, unde obţin certificatul de autenticitate, se prezintă la notarul public unde solicită partajul voluntar, adică proprietatea trece asupra unuia dintre cei doi foşti proprietari, cu obligaţia ca cel care pierde proprietatea să primească o compensaţie, adică o sultă, proporţională cu contribuţia avută la cumpărarea autoturismului".

Cel mai recent răspuns: kali26 , utilizator 20:10, 10 Iulie 2013
Art. 8 al OUG 9/2013 privind timbrul de mediu,prevede ca timbrul nu se plateste pentru autovehiculele dobandite prin partaj.
Însă in situatia concreta, dvs. dobânditi autovehiculul prin vânzare, deci un prim act juridic, și apoi, fără să înmatriculați automobilul, doriți să faceți un al doilea act (partajul) și să înmatriculați mașina în baza acestui al doilea act pentru a nu mai plăti timbrul de mediu. Ceea ce nu prea e posibil intrucat, dvs. initial va trebui să înmatriculați pe numele dvs. automobilul dobândit în urma vânzării-cumpărării și apoi să faceți partajul.
Ulterior, dacă doriți să înmatriculați mașina pe numele altui coproprietar, puteți face contractul de partaj și veți beneficia într-adevăr de înmatriculare scutită de plata timbrului de mediu.
Procedand invers, încheierea actului de partaj poate fi interpretată în sensul că urmăriți evitarea sau eludarea aplicării unor norme legale (OUG 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule)
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
kali26, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare cerere de restituire taxa auto elina20099 elina20099 Buna ziua. Conform certificat de mostenitor , am mostenit un autoturism ,in urma decesului tatalui meu. Am gasit cerere model, catre Administratia Finantelor ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu (auto) vs. partaj vidoqc vidoqc Art. 8, litera F din OUG 9/2013 spune ca sunt scutite de la plata taxei Timbrului de Mediu vehiculele obtinute prin PARTAJ! Partaj voluntar, facut de un ... (vezi toată discuția)
Taxa auto pentru autoturism dacia dobandit prin mostenire Popesku Popesku Buna ziua , am mostenit o Dacia de la tatal meu care a decedat . Mai am un frate si masina vreau sa o inmatriculez pe numele meu dar trebuie platit timbrul de ... (vezi toată discuția)