avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbru de Mediu (auto) vs. PARTAJ
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbru de Mediu (auto) vs. PARTAJ

Art. 8, litera F din OUG 9/2013 spune ca sunt scutite de la plata taxei Timbrului de Mediu vehiculele obtinute prin PARTAJ!
Partaj voluntar, facut de un notar?
Partaj judiciar, incheiat prin HJ?
Optez pentru primul!
Haideti sa speculam lacuna din lege....
Cel mai recent răspuns: dumo79 , utilizator 13:11, 29 August 2013
Da, este legal(pentru moment, ca vor schimba rapid situatia ...alesii.)Problema e ca notarii nu prea mai fac aceste partajari(ca au primitordine ..se sus).O alta problema la care nu am gasit inca raspunsul este ce se intampla la vanzarea masinii,adica cel care o cumpara d la tine va plati taxa?
Presa vuieste ca la Cluj, Timisoara, Tulcea se fac aceste partaje voluntare. Se prea poate sa modifice legea. Iar pentru cealalta problema, exista solutii.
La Cluj asa e...doar ca nu mai gasesti notari dispusi sa faca partajarea.
Si solutii pentru cealalta problema...care ar putea fi?
Va rog frumos ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns in urmatoarea situatie ?
Tata a luat o masina in luna martie dar n-am inmatriculat-o pana acum din lipsa de fonduri . Masina a fost luata din TM si avea scoase deja 2 randuri de nr rosii . Am mai scos un rand de numere rosii la noi in judet . I-am facut asigurarea pe numele tatalui . Ce ar trebui sa fac acum ?
Precizez ca aici m-am oprit cu pasii in vederea inmatricularii . n-am mai fost la rar pt autentificare si n-am platit nicio taxa niciunde . multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Timbru mediu just_hara just_hara Cum pot inmatricula o masina adusa din Germania in Romania fara sa platesc TIMBRUL de Mediu folosindu-ma de ART 8 lit f din OUG 9/2013, si anume:autovehicul ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism calincimpean calincimpean Buna ziua, am cumparat un autoturism ,,mercedes c 220\\" in decembrie 2012 si am sentinta definitiva pentru inmatriculare fara taxa. Astazi m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2013 gabriela_munteanu gabriela_munteanu am citit un articol despre o metoda de a eluda plata taxei de mediu in 2013. stiti cumva daca este posibila aplicarea ei? am de inmatriculat o Lancia micuta ... (vezi toată discuția)