avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva intracomunitar declaratia 390
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva intracomunitar declaratia 390

buna ziua, va rog sa ma ajutati sa inteleg ce si cum am de facut, pt ca eu una nu mai inteleg nimic
iata datele problemei: sc rezident in romania,organizeaza in tara membra ue, un program care cuprinde cazare., pentru aceasta, primeste de la sc din ue o factura, fara tva, si fara cod vat.
intrebarile mele sunt urmatoarele: cum / daca trebuie completata declaratia 390?
daca prezint luni declaratia, in cazul in care trebuie intocmita, voi fi penalizata?
Cel mai recent răspuns: MBella1979 , utilizator 09:01, 31 Martie 2011
Locul prestarii serviciului de cazare este acolo unde este situat imobilul, cf art 133, alin 2, lit a. Deci furnizorul acestui serviciu, trebuia sa va factureze cu tva-ul din tara membra ue in care este situat imobilul. Motivul pt care nu s-a facturat cu tva este fie ca furnizorul nu este platitor de tva, fie a aplicat regimul special pt agentiile de turism (caz in care tva-ul este inclus).
Acest tip de serviciu nu se declara in 390 pt ca locul prestarii nu este in Romania.
ok,
sa inteleg, ca nu trebuie sa completez declaratia 390( care ma bantuie de cateva zile),dar in declaratia 300, ar trebui prinse, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva firma de turism serbananca2000 serbananca2000 Cum ne inregistram in decontul de tva la o firma de turism (care se incadreaza la art.152 din codul fiscal) si al carui furnizor de servicii turistice este din ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva completare si depunere declaratie anaf 390 vies valicos valicos Buna ziua, Am o nelamurire referitoare la depunerea declaratiei ANAF 390 VIES: \"Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările ... (vezi toată discuția)
Cazare hotel in ue irinadiana irinadiana ce fac in cazul in care primesc o factura de cazare hotel din Austria pe firma?Cum o declar ? (vezi toată discuția)