avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuieli procesuale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuieli procesuale

Va prezint urmatoarea speta:
o societate de lesing mi-a facturat in 2007 cheltuieli procesuale cu tva, in rma litigiilor avute intre noi.
El nu mi-a prezentat nici o justificare a acestor cheltuieli, dar ca sa incheiem conflictul le-am acceptat.
Am avut control de la finante si nu ne-au dat tva-ul la rambursare.
Am facut contestatie si raspunsul a fost acelasi: negativ motivand ca aceste chel nu sunt deductibile neavand hotarari judecatoresti in acest sens. Raspunsul l-am primit in 2008.
Eu am facut urmatoarele operatii contabile
in 2007 471=401 pentru cheltuieli
4426=401 tva
in urma controlului care mi-a regularizat tva-ul am facut 6581=4424 cu val tva-ului
in 2008 am primit raspunsul contestatiei si am facut 6581=471 nedeductibil fiscal
6581=4424- val tva
firma de leasing 401=4424 val tva
Cel mai recent răspuns: florentyna , utilizator 08:51, 23 Iunie 2008
Chelutielile procesuale ar fi trebuit sa se regaseasca intr-o hotarare definitiva si irevocabila, prin care sa fiti obligati sa achitati cheltuieli de judecata catre firma respectiva.Asta inseamna cheltuieli procesuale, cerute si acordate de o instanta, in cadrul unui litigiu.
Pentru recuperarea acestor sume nu se emite factura, ci se ataseaza la cerere hotararea investita in original, in baza careia partea care a pierdut procesul va achita acele sume partii adverse.
:oops: Cred ca era vorba de modul de inregistrare a lor , nu de faptul cine si cum va achita acele cheltuieli procesuale.

La unele firme se emit facturi pentru a se putea justifica in fata organelor de control. :)
Ma poate ajuta cineva daca am inregistrat corect?
florentyna a scris:

in urma controlului care mi-a regularizat tva-ul am facut 6581=4424 cu val tva-ului
in 2008 am primit raspunsul contestatiei si am facut 6581=471 nedeductibil fiscal
6581=4424- val tva
firma de leasing 401=4424 val tva

Ai facut inregistrare tripla la TVA.
De ce spuneti ca am facut inregistrare tripla pt TVA. Nu m-am lamurit. V a rog sa ma ajutati.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli aferent dosar dauna sacko sacko Sa- produs un accident rutier. C/v reparațiilor aferent autovehicului implicat, ce se află în dotarea firmei transportatoare, este efectuat de o firma ... (vezi toată discuția)
Tva refuzat la rambursare anansc83 anansc83 Buna seara, in urma unui control pentru rambursare TVA s-au constatat urmatoarele: suma ceruta la rambursare (44241)= 150.000 tva suplimentar = 500, ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile la contract cesiune Vilcu Gina Vilcu Gina Va rog sa ma ajute cineva!!! #-o In urma unei cereri de rambursare TVA de catre cedent, acesta in baza contractului de cesiune creanta a cedat catre cesionar ... (vezi toată discuția)