avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva refuzat la rambursare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva refuzat la rambursare

Buna seara,

in urma unui control pentru rambursare TVA s-au constatat urmatoarele:

suma ceruta la rambursare (44241)= 150.000
tva suplimentar = 500, problema este ca acest tva provine din facturi care contin obiecte de inventar

Facturile in cauza cu obiectele de inventar sunt din anii 2008, 2009 si 2010

Ma gandesc ca penalitatile se inregistreaza 6581= 4481, iar tva-ul suplimentar nu se include in decont, fiind operat de finante in baza procesului verbal.

Va rog frumos, mai exact, sa-mi spuneti inregistrarile contabile pentru tva refuzat din ani anteriori, tva refuzat an curent si penalitati de intarziere.
Cel mai recent răspuns: anansc83 , utilizator 07:36, 12 Iulie 2010
Tva-ul aferent achizitiilor privind obiectele de inventar privind activitatea firmei nu este deductibil dpdv fiscal ? Ati cumparat obiecte de inventar la care TVA -ul este in suma de 150.000 ????? Ceva scartaie rau in prezentarea d-voastra .
posibil , fiind tarziu, ca nu m-am exprimat prea bine

deci, suma totala ceruta la rambursare este 150.000 lei din care tva refuzat de control doar in suma de 500 lei provine din achizitii de obiecte de inventar

Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
anansc83, utilizator
Suma respinsa la rambursare se inregistreaza pe costuri contabile, insa nedeductibile fiscal:

inregistrari recomandate: 4426=4424 -500
1171 =4426 + 500
sau direct 1171=4424 +500

daca doriti puteti utiliza contul 6581

Suma respinsa la rambursare nu se inregistraza in declaratia 300.

Sumele calculate ca penalitati

inregistrari recomandate: 1171=4481
sau 6581=4481
va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de impunere in urma inspectiei fiscale kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Am avut un control fiscal in urma caruia am primit o Decizie de Impunere cu un impozit pe profit suplimentar de 704 lei cu dobanzi de 196lei si ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea tva/ului neaprobat la ramburs?? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna ziua.Asi vrea sa intreb si eu, cum trebuie sa inregistrez in contabilitate TVA-ul de ramburs neaprobat. Adica ca sa fiu mai inteleasa: - Am avut un ... (vezi toată discuția)
Contabilizarea diferentelor de impozit profit si tva stabilite de organele de control Kolea41 Kolea41 buna seara , va rog un raspuns la intrebarea : cum se contabilizeaza diferentele stabilite -in plus bine-nteles -de catre organele de control financiar.. la ... (vezi toată discuția)